Advertentie
    Wendy Hebban Team

Anquelique Haak volgde een opleiding tot schoonheidsspecialiste/nagelstyliste en werkte als administratief medewerkster. In 2013 won ze een regionale schrijfwedstrijd. Daarna besloot ze om een eigen thriller te schrijven. Waar dat haar drie eerste thrillers als hoofdpersonage rechercheur Brugman hadden is deze thriller een verhaal op zichzelf. De auteur schrijft in het nawoord dat het schrijven van ‘nooit meer alleen’ een persoonlijk proces is geweest, in gedachten kwam haar eigen middelbarenschooltijd voorbij, de leuke en minder leuke herinneringen.

*2019 Kindercoach Emma heeft een gestructureerd leven en probeert zich nog elke dag los te maken van de verziekte relatie met haar moeder. Al jaren negeert ze het verleden, een verleden boordevol geheimen en verdriet. Tot ze in de krant op een overlijdensbericht stoot, haar vroegere hartsvriendin Sara is overleden, de naam Sara en drie letters N.M.A. katapulteren haar terug naar haar schooltijd, haar zes goede vrienden en een pact dat hun leven verziekt heeft. Na het lezen van het overlijdensbericht kan Emma de dood van Sara niet loslaten, alsof het verleden haar inhaalt.

De eerste bladzijden zetten direct de toon van deze spannende thriller, de auteur maakt op deze manier de lezer nieuwsgierig dat je niet anders kan dan door lezen, wegleggen is hier geen optie. Mysterie en geheimen wisselen elkaar af en de waarheid blijft terwijl je leest op een zekere afstand. In een eenvoudige bewoording word je telkens op het verkeerde been gezet en begin je als lezer elk personage verdacht te vinden bovenop voel je dezelfde angst als het hoofdpersonage Emma.
De korte hoofdstukken van heden en verleden vullen elkaar goed aan en daardoor wordt er een zekere onderhuidse spanning opgebouwd. Toch blijft het niet alleen een psychologische thriller, zet dit boek zonder twijfel ook onder het genre Young Adult, het thema pesten en het gevolg van pesten zet de auteur goed neer en kan een boodschap zijn voor de jeugd. Een verhaal voor een breed publiek met een einde dat je van je sokken blaast!

Reacties op: Een verhaal voor een breed publiek met een einde dat je van je sokken blaast!

202
Nooit meer alleen - Angelique Haak
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners