Advertentie

Een luxe chalet, de kans van hun leven
Totdat er plotseling gasten verdwijnen

In een luxe skioord komen de aandeelhouders en directeuren van een populaire app samen om te praten over een overname van één miljard dollar. De beslissing moet in deze week vallen. Door de verdeeldheid is er veel spanning tussen de verschillende partijen. Als er een bestuurslid verdwijnt en het chalet wordt door een lawine van de buitenwereld afgesloten worden ze op elkaar aangewezen.

In een who-dun-it zoals je van Ruth Ware gewend bent ga je als lezer opzoek naar de moordenaar. De verhaallijnen worden afwisseld door Erin en door Liz verteld vanuit hun eigen perspectief. Erin is de gastvrouw van het chalet en Liz is een van de aandeelhouders. Door deze perspectieven te kiezen wil je steeds weten hoe het de andere vergaat. Dit zorgt voor vaart in het verhaal.

De setting en sfeer weet Ruth Ware ook in ‘Een voor Een’ zeer goed neer te zetten. Je hebt als lezer het gevoel dat je ook in een chalet zit. De kou en de warmte wisselen elkaar snel af. De beklemmende sfeer zorgt voor een echt page-turner. Hier en daar is de makkelijke weggekozen en als lezer heb je op een gegeven moment wel door in welke richting de dader gezocht moet worden. Toch weet Ruth Ware de lezer te verrassen. Een fijne thriller voor een koude winteravond.

Reacties op: Realistisch en geloofwaardig

126
Een voor een - Ruth Ware
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners