Blauwe tranen
Vera van Beers laat je als lezer wanen op een zonnig ABC- eiland. Knap van haar dat ze, ondanks ze zelf niet op Curaçao is geweest, heel gedetailleerd de locatie beschrijft.
Voor mij was "Blauwe Tranen" meer een spannende roman dan een thriller. Sommige personages waren te sympathiek en het verhaal mist hier en daar wat bodem voor een snelle, spannende thriller. Het hield me daardoor niet goed genoeg vast.
Desondanks kloppen de verhaallijnen van Iris. Ze stuit op wat uitdagingen wanneer ze als misdaadjournaliste op een afdeling wordt overgeplaatst en mag schrijven over "Sport en Cultuur". Iris blijft in hart en nieren immers misdaadjournaliste en blijft op zoek gaan naar de spannende randjes die op het eiland te vinden zijn. Het brengt haar in spannende situaties. De boodschap van Iris blijft toch wel: 'Geef nooit op en volg je eigen koers. Ook als je tegengewerkt wordt.'