De eeuwige perfectionist

Wendy87 30 juli 2025
Een tijdje geleden won ik "De eeuwige perfectionist" van Jade Vening bij Feelgood Books. Dit is een boek die ik zelf wel had willen schrijven.

Ik heb hardop moeten lachen om diverse passages. Zoals de ontmoeting tussen Alex en Roos. Als beelddenker was het gemakkelijk om een juist beeld te schetsen van de gebeurtenissen. De humor en gevatheid tussen de personages zit goed verweven in de dialogen. Ook de karaktertrekken zijn piekfijn; je voelt zowel sympathie voor Alex alswel Roos. Het getwijfel, de ratio, het kniezen. Maar ook het ongeduldige wachten, de overtuigingskracht en de liefde en zorgzaamheid en vriendschap.
Zelfs de "oehlala"-fragmenten waren romantisch, mooi omschreven zonder dat het plat werd. Hulde, Jade!

Waar het boek over gaat? O, ja... Door mijn enthousiasme vergeet ik dat bijna...

Roos is een heuse perfectionista. Privé, op haar werk als basisschoolleerkracht en ook in de liefde legt ze de lat hoog. Als ze een bucketlist onder ogen komt van toen ze zelf schoolkind was, komt ze erachter dat ze maar weinig punten kan afstrepen. Haar man en leven moet zo perfect mogelijk zijn. Maar wat als mister picture perfect niet alle boxjes aftikt?

Echt een aanrader. Heerlijke romantische komedie. Tikkeltje spicy. Ik houd er van! Dit was het eerste boek dat ik van Jade las, maar vast niet de laatste.

Meer recensies van Wendy87