Rokkenrol Agency
Rokkenrol Agency is het romandebuut van Danielle Siccama die onder andere artiestenmanager was in de muziekindustrie. Haar passie voor muziek en schrijven heeft ze samengevoegd in de roman.
Half dertiger Pauline (Polly) Ruijgrok timmert jarenlang aan de weg in de artiestenbegeleiding. Zakelijk wil het allemaal niet zo vlotten, maar in de liefde lijkt ze het voor elkaar te hebben met de "steady", betrouwbare en financieel stabiele Alexander.
Totdat ze haar jeugdliefde Jonah tegenkomt in Paradiso. Herinneringen aan vroeger komen als flashbacks aan haar voorbij. Ze begint te twijfelen aan haar liefde met Alexander. Polly moet opnieuw de kaarten schudden voor succes. Op zowel zakelijk vlak als in de liefde. Gelukkig is daar altijd nog de muziek als houvast, troost en aanmoediging.
Voor een debuut heeft Danielle het "gerockt". Meerdere facetten heeft ze samengevoegd van zowel het leven als een startende "singer en songwriters", de filmindustrie, artiestenmanagment alsook de harde wereld van de "platenbazen" en de evenementenwereld. Toch duurde het even, voordat ik in het verhaal kwam. Halverwege het lezen van het boek, kwam de "roll" erin. Als je dol bent op muziek, zul je tussen de zinnen door veel herkenning van songteksten vinden. Het boek ademt muziek.
Voor mij krijgt het boek 3,5 sterren. Een goed begin. Het debuut van Danielle; daar zit muziek in en hopelijk een muzikaal standalone in de toekomst.