Hannah
Ik geef niet zo snel 5 sterren voor een verhaal, maar wat heeft Gaby Rasters zichzelf overtroffen met het boek "Hannah". Tot nu toe vond ik dit de mooiste van Gaby's oeuvre. Na het sluiten van het boek was ik sprakeloos.
"Hannah" is het levensverhaal van Oscar Ellerbrak vertelt vanuit drie perspectieven; Oscar zelf, zijn geliefde Maaike en haar dochter Kim.
Een roman dat nog lang blijft nazinderen in alle vezels van je "zijn".
De liefde voor een vrouw en haar gezin, de liefde voor auto's -in het specifiek de Volvo Amazon- en de liefde voor Zweden komen samen in de roman die gelezen wordt met een lach en een traan.
Oscar zijn levensmissie komt heel mooi naar voren: "Pluk de dag alsof het je laatste is en koester momenten met degenen die je liefhebt. Leef je droom!"
Het is een verhaal dat diep in je hart gaat zitten en je na doet denken over je eigen leven, doelen, dromen en verlangens.
Een roman dat nog lang blijft nazinderen in alle vezels van je "zijn".