Een meeslepende roman; hoe overmacht een geheim blootlegt

wereldgenieter wereldgenieter
9 mrt 2026

Kamer 706 sleept je echt mee in het hoofd van een overspelige vrouw. Hoe een terreurdaad een geheim kan blootleggen.

Auteur
De Britse Ellie Levenson werkt als journalist en geeft les aan de Londense universiteit. Kamer 706 is haar debuutroman. Ze schreef alvast non-fictie boeken en prentenboeken voor kinderen.

Cover
Vanzelfsprekend krijg je een zicht vanuit een hotelkamer, alleen mocht Kate in het boek zeker niet de gordijnen openen of voor het raam gaan staan. Wel grappig.

Kamer 706: het verhaal
Kate heeft een prachtig saai leven met een gelukkig gezinnetje. Haar man Vic aanbidt haar en hun twee kinderen. Om de sleur te doorbreken en haarzelf iets te gunnen heeft ze al jaren een minnaar, waarmee ze om de paar maanden afspreekt in een hotelkamer. Totdat het hotel te maken krijgt met een terreurdaad met gijzelnemers. Kate en haar minnaar zitten vast in kamer 706. Kate analyseert haar leven, duikt in het verleden en vreest voor de toekomst. Als ze dan nog leeft.

Mijn gedacht
Ellie Levenson heeft een intelligente roman neergepend, waarbij je in stukken het leven induikt van hoofdpersonage Kate. Je puzzelt als het ware haar leven in elkaar met anekdotes uit het verleden en hoe ze de langdurende minuten in haar hotelkamer beleeft. Het hoofdpersonage heeft een sterke gelaagdheid en haar side-kick krijgt pas op het einde wat diepgang. Slim.

Every room will have a story. No one ends up in a hotel room by chance. (Room 706)

Meer recensies van wereldgenieter