Meeslepend verhaal
Ik mocht Afslag Susteren van Marcel Herfs lezen .
In het fictieve dorp Dillen woont Johan Smeets die het financieel zwaar heeft ,het idyllische boerenleven is geen vetpot .
Dan neemt hij een gevaarlijke keuze , die hem in een ander milieu doen belanden , waar andere regels worden gehanteerd .
Maar of het nu een goede keuze was …?
Het sleept ook meerdere dorpsgenoten mee in de rampspoed .
De cover is een idylisch plaatje wat je lokt om daar eens rond te dwalen , en past perfect bij het verhaal .
Mijn leesbeleving
Vanaf de eerste zinnen word je meegenomen het verhaal in .
De hoofdstukken lezen vlot weg .
De personages zijn goed uitgewerkt , en je verplaatst je lezende voort in hun karakter .
Het wordt wisselend vanuit een andere personage vertelt .
Het verhaal begint als een kabbelend beekje en word langzaam gevoed door meer gebeurtenissen waardoor het een gezwollen rivier wordt.
Naarmate je verder in het verhaal komt wordt de rivier groter , en eindigt als een grote waterval met een spetterend einde .
De omgeving waar het speelt is zeer uitgebreid beschreven waardoor het je nog intensiever beleeft .
Ik kon het haast niet meer weg leggen tegen het einde , en moest het uitlezen .
Ik heb enorm genoten van dit boek , en ben benieuwd naar nog meer van je hand .
Een knap debuut , mij heb je gevangen als fan .
Het krijgt van mij 5 sterren
Maar of het nu een goede keuze was …?
Het sleept ook meerdere dorpsgenoten mee in de rampspoed .
Mijn leesbeleving
Vanaf de eerste zinnen word je meegenomen het verhaal in .
De hoofdstukken lezen vlot weg .
Het wordt wisselend vanuit een andere personage vertelt .
Ik kon het haast niet meer weg leggen tegen het einde , en moest het uitlezen .
Ik heb enorm genoten van dit boek , en ben benieuwd naar nog meer van je hand .
Een knap debuut , mij heb je gevangen als fan .
Het krijgt van mij 5 sterren