Intrigerend mysterieus verhaal

Wijna Pronk 18 augustus 2025
Ik mocht Het geheim bij het meer lezen van Louise Douglas

Amy werkt als nanny in het gezin van Alain , Julia en hun dochter Viviane in Parijs .
Dan komt Alain om het leven en blijven Julia en Viviane ontredderd achter .
Door geldgebrek verhuizen ze naar Somerset alwaar Julia een oud familiehuis heeft geërfd .
Amy komt ze te hulp want ze is hard nodig om ze te ondersteunen .
Ze ervaart de sfeer in het huis als heel somber en verontrustend en sinister .
Julia heeft daar haar jeugd doorgebracht maar haar zeventien jarige zus Caroline, is daar op mysterieuze wijze aan haar eind gekomen .

Mijn leesbeleving

Wat een lekker lezend boek ondanks het kleinere lettertype .
Het verhaal nam me in zijn greep om zich pas aan het einde los te maken .
Ik stapte het leven van Amy , Julia en Viviane in en ervaarde het verhaal door hun ogen .
De personages zijn goed uitgewerkt wat de leeservaring nog intenser maakt .

De omgeving is zeer beeldend beschreven wat het plaatje compleet maakt zodat het verhaal nog meer gaat leven .
Je ervaart de eenzaamheid van een oud huis achteraf in een donker bos .
De sfeer werd soms heel beklemmend en angstig , door de gebeurtenissen die het verhaal een extra dimensie geven .
Vele lagen geven het verhaal diepgang, en zorgen dat je verder lezen moet , en je aandacht niet laat verslappen .
De spanning is tot het einde voelbaar , en komt aan het einde mooi tot een afsluiting .

Het is een roman en tegelijk een thriller met een hint bovennatuurlijke mysterie .
Voor mij de ideale combinatie .

Ik heb er enorm van genoten en kan het alleen maar aanraden .

Ik geef het 5 sterren

Meer recensies van Wijna Pronk

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!