Kippenvel verhaal
Ik las Koude dood van Fedor de Groot .
Voormalig Stasi- agent Horst Vogel die berucht is om zijn ondervragingen van gevangenen , krijgt een laatste opdracht van de Russiche geheime dienst .
Een aantal CIA- leden die hebben tijdens de koude oorlog hebben deelgenomen aan de Operation Berlin , en daarmee de val van de muur hebben bewerkstelligd , moeten worden geliquideerd op onopvallende wijze .
Er wordt een oud politicus dood gevonden in een flat in Utrecht , Lara Fischer die voor de AIVD werkt word op de zaak gezet .
Als Lara de ruimte inspecteert ontdekt ze tot haar schrik dat de inrichting van een kamer identiek is aan haar eigen kinderkamer .
Het behang , de posters van popsterren , dezelfde kleding ……
Wat zit er achter ……….
Mijn leesbeleving
Eenmaal begonnen in het boek was het zeer moeilijk om te stoppen met lezen , ik moest verder, wilde weten hoe of het Lara verging .
Het is een zeer goed uitgewerkt verhaal , met een kat en muis spel tussen de Russen , CIA en de AIVD .
Het verhaal kent meerdere lagen die het extra spanning geven .
Het verhaal word verteld via tijdsprongen waardoor steeds iets meer onthult wordt , maar dan komt er weer een wending die alles verandert .
Je leest het vanuit wisselende perspectieven wat het verhaal krachtiger maakt mijn inziens .
Het is heel realistisch beschreven , je merkt dat de auteur zich verdiept heeft in het onderwerp .
Kortom een aanrader die vlot leest .
Ik ben wel benieuwd of er een vervolg komt .
Ik geef het 5 sterren
Het behang , de posters van popsterren , dezelfde kleding ……
Wat zit er achter ……….
Mijn leesbeleving
Het verhaal kent meerdere lagen die het extra spanning geven .
Kortom een aanrader die vlot leest .
Ik ben wel benieuwd of er een vervolg komt .
Ik geef het 5 sterren