Hartverwarmend verhaal

Wijna Pronk 02 oktober 2025
Via de blogtour van Diane's boekenhoekje mocht ik Thuishaven van Kirstin Rozema lezen .

Thuishaven vertelt het verhaal van Netta na het uitvliegen van haar kinderen .
Tijdens een van haar boswandelingen ontmoet ze Caz een ex- beroepsmilitair met PTSS .
Ongewild ontstaat er een band tussen beide .
Haar kinderen hebben hun bedenkingen , waar begint ze aan ?

Mijn leesbeleving

Je leert Netta en haar kinderen en Caz kennen lezende voort .
Het verhaal ontspint zich voor je als een film , en je gaat de personages koesteren en snapt hun beweegredenen.
Het verhaal is zo geschreven , dat het zeer vlot leest , en je het boek uit hebt voordat je er erg in hebt .
Het blijft luchtig en soms grappig en herkenbaar .
Wat een liefdevol warm persoon is Netta , zo’n moeder wil iedereen wel hebben .
Caz voegt net dat beetje extra toe aan het verhaal , hij intirgeerde me ik wilde meer van hem weten .
De kinderen ontwikkelen zich ook tot zelfstandige mensen die soms even hun eigen beweegredenen moeten onderzoeken, zeker Pien gaat door een leerfase .

Ik heb erg genoten van dit boek , het is een heerlijk vlot geschreven verhaal .
Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het de familie verder vergaat .
Komt er een vervolg Kirstin ?
Ik zal zeker weer een boek van je gaan lezen .

Ik geef het 5 sterren

Meer recensies van Wijna Pronk

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!