Wat krijg je als je Saltburn, Bret Easton Ellis en Emma Cline mixt? De Winnaar!

Wat krijgt je als de film 'Saltburn', 'Scherven & American Psycho' van Bret Easton Ellis en 'De gast' van Emma Cline mixt tot een boek? Precies ' De Winnaar' van Teddy Wayne.

Conor O' Toole heeft geen makkelijk leven als rechtenstudent. Zijn vader overleed op jonge leeftijd en zijn moeder is diabetespatiënt. Geld is altijd een ding, lees het is er nooit en daarnaast zijn er de continue zorgen over de gezondheid van zijn moeder. Het boek speelt zich af tijdens de COVID pandemie dus zijn moeder is nog extra huiverig voor contact. Het leven is eenzaam. Totdat hij een zomerbaantje vind als tenniscoach bij een rijke man die in afgeschermde enclave woont op Cape Cod. In ruil voor kost en inwoning mag hij in het tuinhuis wonen en geeft hij tennisles aan de rijke mede bewoners van Cape Cod.

Hij krijgt een affaire met een oudere dame die hem ruim betaald voor zijn diensten en ondertussen wordt hij verliefd op leuk en uitgesproken meisje dat hij op het strand ontmoet. Met veel moeite houd hij zijn dubbelleven in stand totdat hij een laatste, onherstelbare fout maakt.

Het boek greep me van het begin tot het einde. Het leest makkelijk weg en eigenlijk, maar daar is het net te dik voor, wil je het in een ruk uitlezen. Ik ben onder de indruk van Teddy Wayne en hoop dat LS meer boeken van hem gaat vertalen. De winnaar krijgt 4 sterren van mij.

Meer recensies van Zure zuster leest…..