Onno van Rijen Genreclub

TifAni is de hoofdpersoon in dit verhaal over een gelukkige 28-jarige vrouw met een geheime verleden. Zij werkt voor een gevestigd succesvol magazine voor vrouwen, en is verloofd met Luke die van haar houdt. Hij komt uit een rijke familie. Zij gaat met Luke trouwen en denkt na over de op handen zijnde bruiloft. Tegelijkertijd werkt ze mee aan de opname van een documentaire over een schokkende periode toen ze 14 jaar was.

Het verhaal springt op en naar in de tijd, tussen Tif en Ani met veel flashbacks naar haar middelbare schooltijd op Bradley . Daarbij worden telkens aanwijzingen gegeven tot de ontknoping, zonder dat je je hiervan bewust bent. De hoofdpersoon komt niet sympathiek over, waardoor de lezer niet meegesleept wordt in haar verhaal.

Het boek wordt aangeprezen als een soortgelijk boek als Gone Girl van Gillian Flynn. Dit is een misplaatste vergelijking. Het gelukkigste meisje is door Jessica Knoll zeker goed geschreven, maar de spanning van Gone Girl ontbreekt. Het is een lange aanloop tot een plot die niet erg verrassend is.

Reacties op: Goed geschreven, weinig spanning

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 10,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 10,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €17,99 bij