Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een reis door de boekenkast

op 06 februari 2019 door

Vandaag nemen we jullie mee op reis door onze boekenkasten. Deze hebben we natuurlijk al vaker laten zien dus geen foto’s van prachtige boekenkasten, maar vandaag gaat de aandacht uit naar de ongelezen boeken die erin staan.

Door Janneke en Marleen

cf0f690088ee583120c7d23114c5a0ca.png

Elk jaar in september gaan we de uitdaging aan om zoveel mogelijk boeken uit eigen kast te lezen. Door het jaar heen proberen we dat natuurlijk ook, al lijkt dat toch wat lastiger. Ook in ons artikel over goede (lees)voornemens komt het lezen uit eigen kast regelmatig terug. Ook zijn we vorige maand tot de conclusie gekomen in dit artikel dat er ook nog heel wat ongelezen boeken op onze e-reader of tablet staan. Tijd voor een uitdaging dus! Wij nemen jullie elke maand mee op reis door onze boekenkasten en om te beginnen hebben we deze maand een boek zorgvuldig geselecteerd en gaan deze prachtige titels eindelijk lezen. Wij gaan de uitdaging aan!

dd6ff39752dca808ca84ff77ff107186.png

Mandy

Ja! Een lees uit eigen kast-challenge! Met 142 ongelezen boeken in mijn kast een welkome uitdaging waar ik graag aan mee doe. Ik wil deze maand gebruiken om het boek Jinxed van Amy Mcculloch te lezen. Ik kan wel zeggen dat dit een echte aankoop vanwege de cover was. Ik hou van de kleuren roze en blauw en er staat een kat op de voorkant! Het grappige is dat het onderwerp me in eerste instantie niet echt aanspreekt. Het doet een beetje scifi-achtig aan en gaat over high tech, zó niet mijn ding. Maar aan de andere kant gaat het ook over (huis)dieren, een school (inclusief verwijzing naar Harry Potter), en een soort tamagotchi's. Ik heb dus totaal geen idee wat ik kan verwachten en dat maakt het eigenlijk ook wel erg leuk! Ik ben dus blij dat ik het boek door deze challenge op ga pakken, anders was het waarschijnlijk achter in de kast beland en had het daar ik weet niet hoe lang nog gelegen.

Marleen

Ik vind het zo leuk en geeft mij een extra stok achter de deur! In januari heb ik mijn boeken geteld en daarbij ook het aantal ongelezen titels. Ik schrok oprecht van het aantal (161) want ik dacht altijd dat ik rond de 100 ongelezen boek bezat. Ook veel, maar het daadwerkelijke aantal vind ik toch wel iets te hoog. Ik heb in die maand gelijk een stapeltje gemaakt met 4 boeken uit eigen kast die ik wilde lezen. Dat was toch echt iets te enthousiast, uiteindelijk werden het er 1,5. Ik las Taal voor de leuk en ben begonnen in Het Rosie effect. Voor februari wil ik dus zeker die laatste uitlezen en zou ik graag Body positive power gaan lezen.

4df208f8ffdc244915faa4312a2989e6.png

Sanne

Dat Lees-uit-eigen-kast is wel ons kindje hè, en iets dat blijkbaar heel erg speelt. Bij ons allemaal, haha. Want ja, ook ik heb genoeg boeken in de kast staan die ik maar wat graag gelezen zou willen hebben. Daarom begon ik dit jaar op mijn eigen spot met een uitdaging om elke maand een boek te lezen dat ik van iemand had gekregen, maar wat nog in de kast staat te wachten. In de eerste maand van het jaar faalde ik al jammerlijk, dus misschien ga ik door mee te doen aan deze challenge eindelijk eens afrekenen met wachtende boeken. Overigens wil ik dit ook gaan doen voor mijn luisterboeken. Het aantal boeken dat ik op mijn wil-ik-luisteren-plankje zet is altijd groter dan het aantal boeken dat ik weggeluisterd krijg. Ik ga nu eens wat vaker oudere boeken uitkiezen om te luisteren.

Daarom heb ik voor deze maand als voornemen om Jacoba, dochter van Holland van Simone van der Vlugt te luisteren. Ik heb meerdere van haar historische romans gelezen of geluisterd en ze zijn me stuk voor stuk goed bevallen. Daarom kwam dit boek over Jacoba van Beieren (1401-1436) ook op mijn boekenplank te staan. Het belooft een inkijkje te geven in het leven van Jacoba, dochter van graaf Willem IV, een vooruitstrevende vrouw met feministische ideeën. Als gravin van Holland, Zeeland en Henegouwen krijgt deze jonge vrouw, die op 15 jarige leeftijd al weduwe wordt, veel te verduren.
Van der Vlugts fijne schrijfstijl en een voor mij onbekend stukje geschiedenis zorgen er voor dat ik veel zin heb om dit boek te luisteren.

Janneke

Vorige maand had ik twee weken vakantie en daar heb ik gebruik van gemaakt door mijn boekenkasten eens goed op te ruimen, opnieuw in te richten en om boeken naar de kringloop te brengen die ik toch echt niet meer ging lezen. Natuurlijk viel het me weer op dat ik echt heel veel ongelezen boeken in mijn kast heb staan en kreeg meteen zin om er wat aan te doen. 

Daarom heb ik besloten om in februari Vierspel van Jane Fallon te lezen. Ik heb eerder genoten van Op de man af en Mijn zoete wraak. Ik ben benieuwd naar dit boek dat al een tijdje in mijn kast staat. Ik heb hem een paar jaar gelezen meegenomen toen de Bibliotheek afgeschreven boeken verkocht. Daarom ligt de mooie boekenlegger half over het boek want de walgelijke lelijke rode 'afgeschreven' sticker doet pijn aan mijn ogen haha. Maar dat zal voor het verhaal niet uitmaken. Ik heb er zin in!

18a7f3e8f8fe2cfe37d5270d29e13c9a.png

Marieke

Het meer uit eigen kast lezen staat voor mij al op het programma voor dit jaar. Zo heb ik de komende buddy reads al zoveel mogelijk ingevuld met boeken die ik nog heb staan. In februari ga ik Eragon lezen van Chistopher Paoloni. Het is een boek van mijn zoon, die het nooit heeft gelezen. Ik heb zelf ooit tot de helft gekomen. Nu heeft de Ssf club een read-a-long, dus een goede reden om dat boek op te pakken en nu eens uit te lezen.

Renate

Heel goed dit! Ik moet eerlijk zeggen dat ik al veel te lang Dans met mij van Jojo Moyes in mijn kast heb staan. Ik heb hem van Nathalie geleend, dus het wordt hoog tijd dat ik hem ga lezen. Zodat zij hem gewoon weer terug in haar kast kan zetten.

Ik ben heel benieuwd naar dit boek, want heb ook nog nooit iets van Jojo Moyes gelezen, durf het haast niet te zeggen.

da2107442108e9c5f5e6e27a4567ec18.png

Nathalie

Leuk dat we onszelf uitdagen om meer boeken uit eigen kast te gaan lezen. Ik zal eerlijk bekennen dat ik boekenshop verslaafd ben en het aantal ongelezen boeken in mijn boekenkast wordt alleen maar meer en meer. Daar moet verandering in komen!


In januari is het me gelukt om 2 boeken uit eigen kast te lezen en voor februari heb ik al 1 boek klaar liggen, namelijk De Moedermafia van Kerstin Gier. Nou ja, eigenlijk Die Mütter-Mafia. Ik namelijk graag mijn Duits verbeteren. De Moedermafia-serie stond al een tijdje op mijn wil-ik-lezen-lijst. Dus toen ik een paar Duitse boeken van deze Duitse auteur in de kringloop vond, kon ik ze niet laten liggen. Alleen heb ik me er tot nu toe nog niet toe kunnen verzetten om ook echt in het Duits te gaan lezen.

Diana

Ja! Het mag van mezelf! Lekker uit eigen kast lezen! In februari ligt een boek klaar dat ik al sinds augustus probeer te gaan lezen, namelijk 9 November van Colleen Hoover. Ik ben er al een klein beetje in begonnen op huwelijksreis. Toen zou het een voorleesboek van lief en mij worden, maar dat project is in de vergetelheid geraakt. Nu ligt hij al sinds november op het te-lezen-stapeltje en ik kom er maar niet aan toe. Deze challenge zorgt ervoor dat ik deze maand even geen andere boeken voor laat kruipen, want volgens mij is het boek veel meer waard dan steeds maar weer onderop geschoven te worden...

87eaf985a758d7e7cd6e2daab9fe7e2a.jpg

Natuurlijk hopen we dat jullie met ons mee willen doen. Ga jij met ons de uitdaging aan? Laat het ons weten in een reactie! 

 



Reacties op: Een reis door de boekenkast

Meer informatie

Gerelateerd