Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lezersestafettetip: Fannie tipt Esther

op 10 november 2019 door

Het is alweer enige tijd geleden dat Elly in de achtste lezersestafettetip Kismet van Stefan Tetelepta tipte aan Fannie. Vandaag is het de beurt aan Fannie om te vertellen over haar leeservaring met deze tip en het stokje op haar beurt door te geven aan Esther.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Over Kismet

De negenentwintigjarige Moira Singer kent de liefde alleen maar uit speelfilms en liedjes, lekker veilig en op afstand. Pas als ze op een feest de vijf jaar oudere Finn ontmoet leert ze ook te denken met haar hart.

Tijdens een warm weekend, midden in de zomer, voelt het alsof ze zijn voorbestemd, of zoals Finn het uitdrukt: dit is kismet.

Finn is innemend en charmant, maar verschuilt hij zich niet achter zijn nonchalante houding? En waarom weet hij al zoveel over haar, terwijl ze elkaar net achtenveertig uur kennen. Langzaam beseft Moira dat ze ook haar hoofd erbij moet houden.

Kismet is een roman over liefde, lotsbestemming en loslaten en neemt je mee naar Leiden, Parijs en New York.

Hoe was de tip?

Ik was aangenaam verrast door de tip van Elly. Kismet had ik al als e-book in mijn bezit, via de gratis actie van de schrijver. Ik moet toegeven dat ik niet vaak e-books lees. Ik pak liever een gewoon boek op. E-books lees ik voornamelijk op mijn e-reader op vakantie of soms op mijn telefoon wanneer ik in mijn pauzes op mijn werk lees. Maar dan lees ik vaak kortere boeken, omdat ik in mijn pauzes maar korte tijd kan lezen en ik dus geen te dik boek wil lezen.

Als ik deze tip niet van Elly had gekregen, dan was Kismet ondanks de positieve reacties die ik over het boek heb gelezen nog wel even ongelezen op mijn virtuele boekenplank gebleven. Ik ben blij dat dat niet het geval is. Kismet is een heerlijk feelgood verhaal met een bovennatuurlijk tintje dat toch nergens ongeloofwaardig wordt. De schrijfstijl leest heerlijk weg en ik ben dan ook zeker van plan in de toekomst meer van Stefan Tetelepta te gaan lezen.

Dus: dank je wel voor de tip, Elly! En ik heb tegelijkertijd weer een boek van mijn wil ik lezen plankje kunnen halen.9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Mijn tip voor Esther

Ik heb niet heel lang na hoeven denken welk boek ik aan Esther zou gaan tippen. Na inspectie van Esthers boekenplanken bleek al gauw dat ze nog niets van een van mijn favoriete schrijfsters heeft gelezen, namelijk Katie Fforde. Het enige wat ik moest doen was nog een keuze maken uit haar boeken.

De keuze is gevallen op Zomerliefde.

Over Zomerliefde

Het verhaal gaat over Sian Bishop. Ze heeft zich maar één keer in haar leven roekeloos gedragen en daar heeft ze haar geweldige zoontje Rory aan overgehouden. Ook al heeft ze geen spijt van de wilde nacht die haar leven veranderde, toch is ze voorzichtiger geworden. Ze laat zich door Richard, een degelijke, rijke vriend, overhalen om de chaos van Londen te verruilen voor een schattig huisje in het dorp waar ook hij woont. Als blijkt dat Richard verliefd op haar is, overweegt ze op zijn avances in te gaan. Dat is wel zo verstandig. Sian sluit al snel vriendschap met haar oudere buurvrouw Fiona en ze blaast haar meubelbedrijfje nieuw leven in. Maar het is op slag gedaan met al haar goede voornemens als Fiona's zoon op een prachtige zomeravond thuiskomt na een lange reis. Gus, wereldreiziger en hartenbreker, is charismatisch, woest aantrekkelijk en een volslagen verkeerde keus voor een alleenstaande moeder. Het is alleen niet de eerste keer dat hun paden elkaar kruisen.

Esther, ik ben erg benieuwd of jij, net als ik, ook zo van dit verhaal zal genieten.

9dad08f0f9800f03281ddec67dc5ff40.jpg

Lijkt het jou ook leuk om mee te doen aan de lezersestafette? Kijk dan hier wat je daarvoor moet doen. We zijn namelijk bijna door de tips heen, dus meld je snel aan om een mooie feelgood tip te ontvangen en er op jouw beurt een te geven!

Als jullie een boek aan Esther mochten tippen, welk boek zouden jullie haar aanraden?



Reacties op: Lezersestafettetip: Fannie tipt Esther

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta

Stefan Tetelepta publiceerde in de zomer van 2018 KIsmet, een feelgoodroman met ...

Katie Fforde

Katie Fforde

Katie Fforde werd als Catherine Rose Gordon-Cumming geboren in Engeland. Voordat...