Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Discussievraag 01: Selecteer een verhaal!

op 21 februari 2020 door

Marjolein Schrage en Annick hebben hun toelichting gegeven, en daarmee is iedereen aan de beurt geweest! Dank voor jullie mooie, interessante en vaak ontroerende keuzes, én de toelichting op de keuze... het was een waar genot om te lezen.

Opdracht

  1. Selecteer minimaal één verhaal uit Apeirogon waarover je ons wat wil vertellen en leg uit waarom je dat verhaal hebt uitgekozen. Het hoeft niet persé een literaire reden te hebben, in de zin van een beeldschone beeldspraak of een opvallende vertelwijze oid. Het kan zijn dat een beschrijving je trof, een uitwerking van een idee je aansprak, of dat de inhoud van een dialoog of het onderwerp ervan je raakte of omdat het je een andere kant van de werkelijkheid toonde of omdat het zo specifiek voor een personage was of een keerpunt in het verhaal is, of omdat het je onnoemlijk ontroerde/boos maakte/liet schateren, noem maar op!
  2. Leg uit waarom je voor dit verhaal gekozen hebt.

Ik ga jullie je verhalen niet allemaal tegelijkertijd laten plaatsen, en daarom vraag ik jullie ook voor alle zekerheid een paar verhalen te seleceren, omdat je de pech kunt hebben - als je er maar één hebt gekozen - dat iemand je voor is geweest. 

Met ingang van aanstaande dinsdag zal ik dagelijks via een notificatie van deze pagina, iemand vragen om het geselecteerde verhaal van hem of haar bekend te maken door het verhaalnummer onder deze pagina neer te zetten. Geef dan nog niet de uitleg (en reageer daar dan ook nog niet op!!), want van dat verhaal ga ik 's avonds een aparte leesclubpagina maken mét (een deel) van het fragment. Op die pagina kan je dan de reden van je keuze uitleggen en kan iedereen vervolgens reageren. Een voorbeeld van zo'n pagina is hier alvast te zien. 

Succes met het selecteren, want het vinden van - om wat voor reden dan ook - favoriete stukjes zal het probleem niet zijn, denk ik ;)!



Reacties op: Discussievraag 01: Selecteer een verhaal!