Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 3: Pinokkio

op 30 oktober 2023 door

Het is al weer tijd voor vraag 3 van de leesclub over Het boomhuis in het bos. In de vorige twee vragen gingen we in op de buitenkant van het boek en de titel, nu gaan we wat meer de diepte in.

Vraag 3

Het boomhuis in het bos is geïnspireerd op Pinokkio, het klassieke verhaal van Carlo Collodi uit 1883. In het café werd al genoemd dat sommigen van jullie het verhaal over de houten pop en de poppenmaker hebben opgezocht, of de film (opnieuw) hebben bekeken. 

3a. Welke overeenkomsten tussen Het boomhuis in het bos en Pinokkio heb jij gevonden?

3b. In welk opzicht verschillen Het boomhuis in het bos en Pinokkio van elkaar?

3c. Van het verhaal van Pinokkio wordt gezegd dat het een allegorie is. Een allegorie is een gedicht of een verhaal dat in zijn geheel symbool staat voor iets anders zonder dat dit bij naam wordt genoemd. Denk je dat Het boomhuis in het bos ook symbool staat voor iets anders?

3d. Deed Het boomhuis in het bos je nog aan andere verhalen denken? Welke verhalen en waarom? 

*****

Let op: Als je een reactie wilt plaatsen bij de opmerking van iemand anders, gebruik dan de grijze reageer-knop onder die opmerking. Wil je zelf iets nieuws vertellen, gebruik dan het lege witte veld onderaan de pagina en kies voor de roze knop ‘plaats een nieuwe opmerking’.



Reacties op: Vraag 3: Pinokkio

Meer informatie

Gerelateerd

Over

TJ Klune

TJ Klune

TJ Klune is een Amerikaans auteur van fantasy- en liefdesromans. Hij is que...