Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vraag 5: Diversiteit

op 03 november 2023 door

Inmiddels al weer de 5e vraag! Na deze vraag zijn we op de helft van de leesclub.

Vraag 5

TJ Klune is zelf queer. Hij belandde met Het weeshuis in de azuurblauwe zee en Het gefluister achter de deur in de vertaalde boeken top tien van Regenboog van het Jaar 2023. Ook in Het boomhuis in het bos heeft hij keuzes gemaakt bij het uitwerken van zijn personages. Zo is Victor volgens zuster Ratched aseksueel, en ontwikkelt hij gevoelens voor iemand. 

5a. Op welke manieren heeft de auteur ‘queerness’ neergezet in het boek?

5b. Hoe vind je dat de auteur dit heeft gedaan? Sprak het je aan of niet? Licht je antwoord toe.

5c. Het boek bevat de nodige seksueel getinte toespelingen. Wat vind je hiervan? En voor degene die eerder werk TJ Klune las, wat vond je hiervan in vergelijking met de andere boeken?

5d. Heeft TJ Klune ook nog aan andere vormen van diversiteit in het boek aandacht besteed? Zo ja, wat vind je hiervan en de manier waarop het is gedaan? 

*****

Let op: Als je een reactie wilt plaatsen bij de opmerking van iemand anders, gebruik dan de grijze reageer-knop onder die opmerking. Wil je zelf iets nieuws vertellen, gebruik dan het lege witte veld onderaan de pagina en kies voor de roze knop ‘plaats een nieuwe opmerking’.



Reacties op: Vraag 5: Diversiteit

Meer informatie

Gerelateerd

Over

TJ Klune

TJ Klune

TJ Klune is een Amerikaans auteur van fantasy- en liefdesromans. Hij is que...