Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het boomhuis in het bos van TJ Klune

op 28 september 2023 door

Eindelijk heeft Hebban ook haar eigen Boek van de Maand. Met dit nieuwe initiatief richten we ons op nieuwe boeken die volgens ons extra aandacht verdienen. Dit zijn vooral niet de boeken waarvan we aannemen dat ze de weg naar de lezer toch wel zullen gaan vinden. Het panel van het Hebban Boek van de Maand richt zich op literaire romans, spannende boeken en verhalende non-fictie.

Hebban Boek van de Maand

Het boomhuis in het bos

TJ Klune

Vertaald door: Anneke Bok
Verschenen bij: Uitgeverij Volt

In een klein huis, gebouwd in boomtoppen, wonen drie robots: de vaderlijke androïde Giovanni Lawson, de prettig sadistische verpleegmachine Ratched en de kleine Rambo. Victor Lawson, een mens, woont er ook. Ze vormen een gezin, en ze leven er verborgen en veilig.

Op de dag dat ze een onbekende androïde met het label ‘hap’ repareren, hoort Vic voor het eerst over een gedeeld duister verleden van Hap en Gio – een verleden waarin ze op mensen jaagden. Wanneer Hap per ongeluk robots uit Gio’s vroegere leven informeert over hun verblijfplaats in het bos, is het gezin niet langer veilig. Gio wordt gevangengenomen en teruggebracht naar zijn oude laboratorium.

Samen met de rest van zijn samengestelde gezin gaat Vic op reis om Gio te redden van ontmanteling, of erger nog, herprogrammering. Onderweg, verscheurd door tegenstrijdige gevoelens van verraad en genegenheid, moet Vic voor zichzelf beslissen: kan hij de liefde van Hap accepteren?

Lees een fragment

De ontdekker

Redacteur Anouk

Robots en mensen die van elkaar houden in een postapocalyptische wereld. It. Is. Epic.' Zo hield ik mijn pleidooi voor Het boomhuis in het bos van TJ Klune. Vorig jaar ontdekte ik de auteur nadat ik Het gefluister achter de deur had gelezen en ongenegeerd luid huilend het boek sloot. Daarna ging ik natuurlijk ook maar meteen door met Het weeshuis in de azuurblauwe zee. Het is voor mij een uitgemaakte zaak, de boeken van TJ Klune zijn, in één woord omschreven: lief. Je gaat ervan geloven in liefde, dat alles mogelijk is en dat je de beste versie van jezelf kunt zijn. Tijdens het lezen is dat weer helemaal binnen handbereik en kantelt je kijk op de wereld. Je voelt je lichter en mooier.

Lees verder ...



Reacties op: Het boomhuis in het bos van TJ Klune

Meer informatie

Gerelateerd

Over

TJ Klune

TJ Klune

TJ Klune is een Amerikaans auteur van fantasy- en liefdesromans. Hij is que...