Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De boeken die ik kocht en kreeg in juli

op 08 augustus 2019 door

Ook deze maand vonden er weer veel boeken hun weg naar mijn boekenkast. Ik kocht en kreeg 35 boeken, waarvan ik er tot nu toe 9 gelezen heb.

Klassieker

Via Bookishly, een Engelse boekenbox voor klassiekers kreeg ik A little princess van Frances Hodgson Burnett. The secret garden vond ik in ieder geval leuk, laten we kijken hoe deze bevalt.

Een boek dat me al heel lang intrigeerde en dat ik steeds weer tegenkwam was Flowers for Algernon van Daniel Keyes. Dit boekje gaat over een toekomst waarin mensen met een verstandelijke beperking geopereerd kunnen worden waardoor ze intelligent worden. 

Young Adult

Via Hebban kreeg ik De Royals: Hartstocht van Erin Watt. Deze novelle gaat over de oudste Royal broer Gideon. Ik heb het boek al gelezen. Zie wat ik ervan vind in mijn Gelezen in juli blog.

Ook via Hebban kreeg ik In mijn hoofd van Sharon M. Draper. Dit verhaal gaat over een meisje met een aangeboren hersenafwijking die ervoor zorgt dat ze niet kan praten en nauwelijks kan bewegen. Ook dit boek heb ik al besproken in mijn Gelezen in juli blog.

Toen ontving ik ook Gebroken van Teri Terry. Dit is het tweede deel in een dystopische serie. Zie mijn Gelezen in juli blog voor een verdere uitleg.

Ik kon tweedehands aan vijf delen van de Temeraire serie van Naomi Novik komen. Deze serie gaat over de draak Temeraire die in een alternatieve wereld vecht in de Frans- Engelse oorlog in de tijd van Napoleon. Van Naomi Novik las ik eerder Ontworteld en dat vond ik een heel mooi geschreven verhaal. Over deze serie heb ik niets dan goeds gehoord, dus ik ben heel benieuwd.

Tijdens een boekpresentatie in Haarlem kocht ik Gruwelijk Spel van Mirjam Hildebrand. Ook dit boekje heb ik al gelezen.

Toen ik in Haarlem was kocht ik ook Darius de Grote is niet oké van Adib Khorram. Een boek over een Amerikaans-Iraanse jongen die kampt met depressie en een moeizame relatie met zijn vader heeft. Als het gezin naar Iran vertrekt om de zieke grootvader te bezoeken, leert Darius steeds meer over zichzelf en over zijn familie. Dit boek heb ik net uit en komt terug in mijn Gelezen in augustus blog.

In San Francisco kocht ik, in een winkel met alleen maar graphic novels, Laura Dean keeps breaking up with me. Dit is een young adult graphic novel van Tamaki en Valero-O'Connell. De titel zegt eigenlijk alles. Ik las dit boek op vakantie en wat ik ervan vond vind je in mijn Gelezen in juli blog.

b872a10300d6be459f8c3819960eb60e.jpeg

In de grootste boekhandel van Amerika: Powell's city of books in Portland vond ik een tweedehandse, gesigneerde versie van Amber & Dusk van Lyra Selene. Dit boek gaat over een meisje met magische gaven.

Ook bij Powell's vond ik een Advanced Readers Copy van Damsel van Elena K. Arnold. Dit boek schijnt nogal controversieel te zijn, dus ik ben benieuwd. 

Ook in Portland, maar nu bij Barnes & Noble vond ik een afgeprijsde versie van Suicide notes van Michael Thomas Ford. Dit boek gaat over een jongen die wakker wordt op een gesloten psychiatrische afdeling van een ziekenhuis. Men zegt dat hij zelfmoord heeft willen plegen, maar hij is toch niet gek?

In Seattle vond ik in een tweedehands winkeltje de hardcover van: The Wicked deep van Shea Ernshaw. Dit is een vrij donker verhaal over hekserij en moord. Het stond al lang op mijn interesse lijst en toen ik het boek vond voor een mooi prijsje nam ik het natuurlijk mee. 

In mijn Illumicrate boekenbox zat het boek: Sanctuary van VV James. Van dit boek had ik echt nog nooit gehoord. Het is een soort Young Adult mysterie met heksen.

Mijn Fairyloot box bevatte het boek dat ik had verwacht, namelijk Wicked Fox van Kat Cho. Dit boek is gebaseerd op het Koreaanse mythologische wezen de Gumiho: een vos met negen staarten die zich voedt met de energie van mensen.

Ik was heel blij dat Heartstopper, volume 2, de graphic novel van Alice Oseman, eindelijk gearriveerd was toen ik terugkwam van vakantie. De verzending via Bookdepository had ernstige vertraging opgelopen, maar eindelijk was het boek er dan. Het eerste deel vond ik fantastisch en schattig en ontroerend en gaf ik vijf sterren. Op de avond van thuiskomst las ik ook dit deel in één adem uit. Weer een vijf sterren boek. Nu weer wachten op deel 3. 

Feelgood

Ik kocht De Franse slag van 'onze' Renée Oudshoorn. Het boek gaat over een restaurant in Den Haag dat gekocht wordt door een aantrekkelijke Fransman. De dochter van de Nederlandse eigenaar valt als een blok voor hem en meer weet ik nog niet. Ik ben het boek nu aan het lezen.

The flatshare van Beth O'Leary kwam mijn huis binnen door filmpjes op Booktube van enthousiaste lezers. Het verhaal gaat over een jongen en een meisje die een appartement delen. De een woont er 's nachts, want werkt overdag en de ander woont er overdag, want werkt 's nachts. Ze communiceren met elkaar d.m.v. briefjes en, naar wat ik begrepen heb, ontstaat er een romance. Het concept vond ik erg intrigerend. Ben benieuwd wat het boek me brengt.

Ik ben dol op de boeken van Wendy Brokers, dus Leven met een leugen stond al een tijd in de pre-order. Dit boek gaat over twee personages die we hebben leren kennen in Baguette met jam voor twee. Mijn vriend heeft het boek inmiddels uit, bij mij ligt hij op de stapel voor deze maand

De voorkant van The bookish life of Nina Hill van Abbi Waxman schreeuwde me tegemoet. Vrolijke kleuren, een getekend meisje met een bril en een titel met boeken erin, dat moet goed zijn. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die werkt in een boekwinkel en haar leven heerlijk op orde heeft. Dan ontdekt ze dat de vader die ze nooit gekend heeft, overleden is en haar een hele nieuwe familie nalaat.

Oprecht van Colleen Hoover kocht ik tweedehands. Meestal geniet ik wel van haar boeken, dus een miskoop zal het niet zijn. Het boek gaat over Auburn die een baantje aanneemt bij de kunstenaar Owen. Aantrekkingskracht volgt. Dit boek staat op mijn augustus leeslijst.

Romans/ Literatuur

Ik kon goedkoop aan Pachinko van Min Jin Lee komen. Een boek dat al lang op mijn wensenlijstje stond door de goede recensies en de prachtige cover. Het is een historische roman over Korea en Japan, over immigranten en verloren liefdes. En die kraanvogels zijn prachtig!

Omdat ik een aankondiging zag van Het meisje uit de mandenmakersstraat dat eind deze maand uitkomt, ging ik kijken bij de andere boeken van Marja Visscher. Zo kwam ik bij Tussen rang en stand. Het is een historische roman over liefde tussen de standen.

Naast The bookish life lag Convenience store woman van Sayaka Murata. Dit boek gaat over Keiko die tevreden is met haar werk in een supermarkt. Haar familie denkt hier anders over. Ik weet niet precies wat mij aantrok in dit boek, maar het lijkt me in ieder geval heerlijk om te lezen over een vrouw die tevreden is met haar eenvoudige leven. Fun fact: toen ik een foto van Abbi Waxman's en Sayaka Murat's boek op instagram plaatste, reageerde Abbi met de boodschap dat ze dol is op het boek van Murata.

Ik ben altijd in voor een hervertelling van een sprookje en toen ik zag dat Er was eens iets anders van Danielle Teller een volwassen hervertelling is, kon ik het boek niet aan me voorbij laten gaan. Dit is het verhaal van Assepoester, maar verteld vanuit de 'boze' stiefmoeder.

Fantasy & Scifi

Ik kwam Het vijfde seizoen van NK Jemisin, het eerste deel in de Gebroken aarde trilogie, in een goedkope versie tegen en aangezien ik het boek al vele malen langs had zien komen op Booktube heb ik het gekocht. Een genrebrekende roman over klimaatverandering, rassenscheiding en onderdrukking in een wereld waarin meedogenloze natuurkrachten complete beschavingen wegvagen.

Tweedehands vond ik De kronieken van Bridei: Des magiërs leerling van Juliet Marillier. Marillier is een van mijn favoriete fantasyschrijvers, dus een boek van haar kon ik niet laten liggen. Dit is het eerste deel in een serie over de koningszoon Bridei die door een machtige druïde wordt onderwezen in de krijgskunst en het druïdeschap.

Non-fictie

Nadat ik een tijdje geleden Mazzel Tov van Margot Vanderstraeten las over haar tijd als bijlesjuf bij een orthodox Joodse familie, wilde ik meer over deze wereld weten. Ik kwam Onorthodox van Deborah Feldman tegen. Het verhaal over een meisje dat opgroeit in een strengchassidische familie in Brooklyn en over haar strijd voor vrijheid.

In mijn strijd tegen mijn lichamelijke problemen kwam ik via een therapeut op het boek: Bevrijd je demonen van Tsultrim Allione. Dit boek leert je je 'demonen' in de ogen te kijken in plaats van ze uit de weg te gaan. Nu nog de moed vinden om het boek te gaan lezen.

Ook Go ask Alice kreeg een plekje op mijn boekenplank. Het is het verhaal van een 15-jarig meisje dat verslaafd raakt aan drugs. Bijzonder is dat dit meisje een dagboek bijhield, waardoor wij nu mee kunnen kijken in haar belevingswereld. Dit boek las ik tijdens mijn vakantie, omdat het zich ook afspeelt in Californië. 

Jeugd

In Seattle vond ik in een tweedehands winkel een hardcover van een boek dat ik ergens vorig jaar ben kwijtgeraakt en nog steeds miste: Wonder van R.J. Palacio. Dit boek vond ik zo mooi! Het vertelt het verhaal van een jongetje met een ernstig mismaakt gezicht. Hij heeft altijd thuisonderwijs gehad, maar gaat nu voor het eerst naar Middle school. Hoe hij zijn weg vindt en vrienden maakt heeft diepe indruk op mij gemaakt. Er is ook een film van, maar die heb ik nog niet gezien.

Ik ben heel benieuwd naar jullie favoriete nieuwe boek van juli en welk boek uit mijn enorme lijst moet ik volgens jullie het eerst lezen?



Reacties op: De boeken die ik kocht en kreeg in juli

Meer informatie

Gerelateerd