Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Gelezen in juli

op 07 augustus 2019 door

Door mijn vakantie lag mijn blog even stil, vandaar vandaag een erg vertraagd overzicht van de boeken die ik in juli las. Ik las deze maand 29 boeken en dat terwijl ik de laatste week op vakantie was en toen maar twee boeken gelezen kreeg!

44760c4f36a542636bb35d40815139b3.jpeg

Even wat statistieken:

-   Ik las deze maand  2 literatuur boeken/romans, 4 feelgoods,  13 Young Adults,  5 jeugdboeken,  geen spannende boeken/thrillers, geen klassiekers (foei, weer niet), 2 Scifi/ fantasy boeken  en 4 non-fictie boeken.

-   21 Boeken zijn geschreven door vrouwen,  8 door mannen. 

-  11 Boeken las ik in het Engels, 18 in het Nederlands.

-    4 Boeken zijn van oorspronkelijk Nederlands- of Vlaamstalige schrijvers.

-   Ik ben op vakantie geweest naar Amerika en ben daar in de grootste boekwinkel van Amerika geweest: Powell's city of books in Portland. Zij hebben 1.000.000 boeken in de kasten staan. 

-   Deze maand deed ik mee aan de Medieval-a-thon van Booktube, georganiseerd door HollyHearts. In deze challenge was het de bedoeling om allemaal leesopdrachten uit te voeren waarmee je een wapenrusting en kleding kon verdienen. Ik heb alle challenges behaald. Daarover volgt vast nog een blog. Verder deed ik mee aan de Middle Grad magic read-a-thon van Bookcave. Hierdoor las ik deze maand 5 jeugdboeken. Verder las ik mee met de maandboeken op Goodreads van Dragons and Tea Bookclub: Love from A to Z, De Loosely Bound bookclub: City of Brass, Better Read than Dead: Daisy Jones and The Six, Addicted to YA: Opposite of Always en via Instagram deed ik mee aan het I Leesclub boek: Wilder.

-   Ik las 5 boeken voor de Hebban Young Adult club

-   Ik las deze maand 8833 bladzijden.

b5f8e4093125cc0977d64ebe88f15c4f.jpeg


Feelgood

Samen van Sophie Jackson is een bundeltje van twee verhalen over Kat en Carter, het koppel dat in Stuk van jou een hoofdrol speelt. Wat vond ik dit saai en nietszeggend. Voor mij voegden beide verhalen niets toe aan Stuk van jou en de vervolgdelen ga ik zeker niet lezen. 2 Sterren

Na samen las ik gelukkig een heel leuke feelgood, namelijk The Bride Test van Helen Huong. Helen Hoang is autistich en kiest daarom in haar boeken voor autistische hoofdpersonen. Was dat in haar vorige boek: The kiss quotient een vrouw, in dit boek volgen we Khai. Het plot is misschien wat ongelukkig gekozen, het gaat namelijk om een Vietnamese vrouw die voor haar volwassen zoon, Khai, een bruid zoekt in Vietnam. Zij ontmoet Esme en vraagt haar naar Amerika te komen om een zomer met haar zoon door te brengen. Het idee van een 'mailorder bride' spreekt me helemaal niet aan, maar het verhaal is erg onderhoudend. Het is vrolijk en sexy, maar geeft ook een goed beeld van een persoon op het autisme spectrum en over een ontluikende liefde. 4 Sterren.

Ook las ik Wilder van Rebecca Yarros. Een heerlijke new adult over een jongeman die van gevaarlijke stunts houdt en zijn bijles juf. Ik heb genoten van Wilder als personage, de vrouwelijke hoofdpersoon kon mijn goedkeuring minder wegdragen. Toch een lekker verhaal en ik wil de vervolgdelen over de andere leden van de dare devil club wel lezen. Ik gaf het boek 3,5 Sterren

Toen las ik de novelle Gestrand van Lis Lucassen. Nadat ik Grenzeloos had gelezen, wilde ik meer en omdat het volgende boek:  Genadeloos nog tot eind augustus op zich laat wachten, kocht ik Gestrand. Het was een leuk tussendoortje, maar zo'n kort verhaal heeft toch echt minder om het lijf. Toch zijn de personages goed uitgewerkt en was het verhaal fijn. Ik gaf het verhaal 4 Sterren.

Young Adult

Ik las Opposite of Always van Justin A. Reynolds. Een heel fijn boek dat ik zeker nog eens wil herlezen. Ik gaf het boek 4,5 Sterren. 

Thornhill van Pam Smy stond al een tijd in mijn kast en heb ik nu, in het kader van de week van het beeldverhaal, eindelijk gelezen. Wat een prachtig boek. Heel mooi, sfeervol en spannend geïllustreerd en de teksten tussendoor waren ook mooi en aangrijpend. Een heftig verhaal over pesten. 5 Sterren

Echte Amerikaanse jongens van Jason Reynolds en Brendan Kiely las ik samen met Natasha voor de Hebban Young Adult club. Ons artikel over dit boek vind je hier. Ik gaf het boek 4 Sterren.

In mijn hoofd van Sharon M. Draper gaat over een meisje met cerebrale parese. Ze is heel intelligent, maar kan zich niet uiten. Het boek wordt verkocht als Young Adult boek, maar de hoofdpersoon is 11 en ook de schrijfstijl is gericht op een jonger publiek. Ik zou het als jeugd classificeren. Wel een mooi boek met een belangrijke boodschap. 4 Sterren.

Een boek waar ik lang naar uitgekeken heb was De verminkte koning van Leigh Bardugo. Een begin van een nieuwe serie in de grisha wereld. Het verhaal gaat over koning Nikolai , Nina en Zoya. Het boek was even inkomen, maar uiteindelijk was het de eerste 100 moeizame bladzijden waard. Fijn om terug te zijn bij de heerlijk bijdehante personages van Bardugo. 4 Sterren. Lees hier de Vraag maar raak van de Hebbanners.

Al lang in mijn kast stond het derde deel in de DC-icons reeks: Catwoman Soulstealer, geschreven door Sarah J. Maas. Ook dit boek gaat weer over het begin van het leven als superheld, al heeft Maas al wel echt gebruik gemaakt van Catwoman, terwijl in de boeken over Batman en Wonderwoman de eigenlijke superheld pas ontstond op de laatste bladzijden. Leuk vond ik dat Batman een klein rolletje speelde in dit boek, waardoor de wereld van DC bij elkaar kwam. Ik gaf het boek 4 Sterren. Op naar het laatste deel: Superman Dawnbreaker.

Op Booktube kwam ik steeds het boek Love from A to Z van S.K.Ali tegen. Het boek kreeg heel goede recensies, dus ik kocht het. Dit verhaal gaat over een moslimmeisje dat in Amerika opgroeit en door het dragen van haar Hijab nogal wat commentaar te verduren krijgt. Een van haar docenten op de High School maakt het erg bont met zijn islamofobie en als ze daar tegen in het verweer komt, wordt ze geschorst. Haar ouders sturen haar voor een vakantie naar haar tante in Dubai. Op het vliegveld ontmoet ze Adam, een moslimjongen die net te horen heeft gekregen dat hij M.S. heeft. Aan deze ziekte is zijn moeder overleden en hij weet niet goed hoe hij om met gaan met deze wetenschap. Hij reist ook naar Dubai, om bij zijn vader en zusje te zijn. In Dubai komen ze elkaar ook tegen en er ontstaat een romance. Het boek leert je veel over de Islam, helaas voelde het voor mij af en toe meer als een leerboek dan een verhaal. Dit is jammer, want de personages en de achtergrond van Dubai waren erg interessant. Ik gaf het boek 3,5 Sterren.

Ik las Rood van Pierce Brown, een dystopische scifi over een samenleving op Mars die is opgedeeld in kleuren. De Roden zijn de onderklasse. Zij leven onder de grond en proberen een leefbare wereld op het oppervlak van Mars op te bouwen. Darrow is een Rode en komt er achter dat zijn volk verraden is door de andere kleuren. Er is allang leven mogelijk op het oppervlak van Mars en de Roden worden gebruikt als slaven. Darrow infiltreert in de wereld van de Gouden en vecht voor een betere toekomst voor zijn volk. Een heel kanp geschreven en spannend eerste deel in een serie. 5 Sterren.

Voor Hebban las ik: De Royals: Hartstocht van Erin Watt. Deze novelle in de Royals serie valt tussen deel 3 en 4 in en vertelt het verhaal over Gideon, de oudste Royal. Dit verhaal beviel me niet echt. Ik vond het gehaast en rommelig. Denk dat ook deze broer een heel boek verdiend had. 2,5 Sterren. 

Ook voor Hebban mocht ik Gebroken van Teri Terry lezen. Dit tweede deel in de Slated serie was nog leuker dan deel 1 omdat de vaart er vanaf het begin in zat. 15 Augustus komt het slotdeel uit. Ik kan niet wachten. Onze Hebban One Word Challenge vind je hier4,25 Sterren. 

In juli ging ik naar de boekpresentatie van Gruwelijk spel van Mirjam Hildebrand in Haarlem. Het was heel gezellig en natuurlijk kocht ik deze novelle. Het is een spannend verhaal over een wedstrijd in een pretpark. Ik vond het voor een novelle een mooi verhaal met voldoende diepgang en gaf het boek 3,5 Sterren.

Op mijn vakantie las ik maar twee boeken, allebei Young Adult. De eerste was Go ask Alice 'van' Anonymous. Dit boek is het dagboek van een 15 jarig meisje in de jaren zestig dat verslaafd raakt aan allerlei soorten drugs. Heftig boekje. Ik gaf het 4 Sterren en liet het toen met een brief voorin achter in een Peet's coffee in Portland. Ik hoop dat iemand het boek vindt, leest en mij een mailtje stuurt. 

Het tweede vakantie boek was een graphic novel die ik kocht in San Francisco: Laura Dean keeps breaking up with me van Mariko Tamaki en Rosemary Valero O'Connell. Dit is het verhaal van twee tieners die steeds tot elkaar aangetrokken worden, maar een van de twee neemt het niet zo nou met de trouw. Het andere meisje moet een manier zien te vinden om hiermee om te gaan. 4 Sterren.

Scifi & Fantasy

City of Brass van S.A. Chakrabordy is een nieuwe favoriet. Geweldig fantasy verhaal met heel veel invloeden uit het Midden Oosten. Het start in mijn favoriete land: Egypte en heeft geweldige karakters, een goed uitgewerkte fantasiewereld en een mooie afwisseling tussen actie en politieke intriges. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg. 5 Sterren.

Beneath the Dark Crystal van Adam Smith en Alexandria Huntington speelt zich af in de wereld van The dark crystal. Deze graphic novel is het eerste deel in een serie. De illustraties zijn geweldig. Ik blijf ernaar kijken. Het verhaal vind ik nog wat verwarrend, maar misschien komt dat omdat het al wel heel lang geleden is dat ik The dark crystal zag. 3 Sterren.

Non-fictie (deze maand extra belangrijk omdat het de maandopdracht van Hebban was)

Ik las Wie is Harry Potter? van Frans Lutters. Ik heb jarenlang lesgegeven op de vrijeschool en Frans Lutters is in die kringen een bekende naam. De lezingen van deze man vond ik vaak heel leuk. Het boek was echter een teleurstelling. Ik was onder de indruk van de vele verwijzingen naar oeroude verhalen/ geschiedenis die Frans Lutters gevonden heeft, maar kon absoluut niet mee in zijn redeneringen. 1 Ster.

Eigenlijk hoort Go ask Alice hier ook thuis. 

Ook las ik Dochter van de jungle van Sabine Kuegler. Dit boek vertelt over de jeugd van Sabine die ze doorbracht op Papua bij een junglestam die nog nooit in aanraking was geweest met andere culturen. Ik vind het een heel boeiend verslag van haar leven. 4 Sterren.

Ik nam ook de graphic novel: The best we could do van Thi Bui op. Een prachtig getekend en geschreven verhaal over een Vietnamese familie die moet vluchten voor de oorlogen in Vietnam. 5 Sterren.

Jeugd

Deze maand deed ik mee aan de Middle grade readathon, dus ik las aardig wat jeugdboeken.

De Goudvisjongen van Lisa Thompson, een detective over een jongen met OCD. Leuk en mooi beschreven. 5 Sterren.

Winterhuis hotel van Ben Guterson kocht ik vooral om de prachtige cover. Helaas vind ik het verhaal niet heel goed. Het was bij vlagen saai en het mysterie in dit boek was veel minder interessant. Ik gaf het boek 3 Sterren.

Nevermoor, Wondersmid van Jessica Townsend. Het eerste deel van de serie Nevermoor, Morrigan Crow en het wondergenootschap vond ik wel aardig, maar ik was lang niet zo enthousiast als veel andere lezers. Dit tweede deel vond ik veel meer geslaagd. Er zat meer vaart in en er gebeurde meer spannende dingen. Ik denk toch dat ik deel 3 ook op ga pakken. 4 Sterren.

Ook las ik George van Alex Gino. Dit boek vertelt het verhaal van George. George lijkt een jongen, maar zelf weet ze dat ze een meisje is. Het is een kinderboek over transseksualiteit en dot wordt prachtig uitgewerkt. 5 Sterren.

Tot slot las ik voor de readathon: De Woordsmid van Patricia Forde. Dit is een dystopisch verhaal over een wereld die verwoest is door overstromingen. De mensen die het overleefd hebben proberen een nieuw leven op te bouwen en de leider is ervan overtuigd dat woorden, het eindeloze gepraat van politici, voor de ondergang van de aarde hebben gezorgd. Daarom mag er maar een beperkt aantal woorden worden gebruikt. De Woordsmid is degene die alle woorden verzamelt en bewaart. De woordsmid heeft daarom ook toegang tot veel meer woorden en dit zorgt ervoor dat ze achter geheimen komt die haar wereldbeeld op zijn kop zetten. 4 Sterren.

Romans/ Literatuur

Ik las Het meisje dat aan de oever verscheen van Geert Kimpen. Een spirituele roman over India, Indiase wijsheden, vrouwelijkheid en mannelijkheid en relaties. Ik hou van de boeken van Geert Kimpen, maar kan minder met de Indiase dan met de Joodse cultuur en gaf het boek daarom 3,5 Sterren.

Tot slot las ik Daisy Jones and The Six van Taylor Jenkins Reid. Dit boek is een interview met fictieve bandleden, hun familie en managers en vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de band Daisy Jones and The Six. Taylor Jenkins Reid is een ster in het levensecht neerzetten van haar personages. Ook in dit boek is dat weer heel goed gelukt. Vooral mensen die houden van de muziekwereld of van de jaren zestig en zeventig zullen van dit boek kunnen genieten. 4 Sterren.

2cc5b5bf59b4e310c59a2e6df0d12249.jpg



Reacties op: Gelezen in juli

Meer informatie