Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De laatste boeken van mei (het zijn er zes)

op 26 mei 2020 door

Mijn 'beste' leesmaand tot nu toe, in ieder geval de leesmaand met de meeste boeken. Ik las er 31! Ik las 10 Young Adult boeken, 4 non-fictie boeken, 5 romans/ literatuur, 2 feelgoods, 1 poëziebundel en 7 jeugdboeken. 

Deze dagen heb ik me niet alleen in mijn eigen leesvoer verdiept, maar ben ik ook de diepte ingegaan met mijn zoon over zijn gelezen boeken. Hij moest een vergelijking inleveren tussen Geronimo van Leon de Winter en Siegfried van Harry Mulisch. Beide verhalen die een relatie hebben met een oorlog, maar verder op het eerste gezicht behoorlijk van elkaar verschillen. Het was heel leuk om samen met hem twee boeken door te nemen waar ik erg van genoten heb. Verder schreef ik een recensie voor De ijzige verloofde voor de Hebbanbuzz, een blog over Ik zie je in Cockleberry Bay van Nicola May en is het vragenstellen voor de leesclub van Wij zijn de wrekers over dit alles begonnen. 

Niet uitgelezen deze maand en ook niet van plan nog op te pakken: The tombs of Atuan van Ursula K. LeGuinThe female of the species van Mindy McGuiness en Prinsheerlijk van Megan Mulry.

e93c9bbd41cf9583ac4046b5f69329fe.jpeg

Gelezen

26. Verlaten van Jane Harper (spannende boeken/ thrillers) is het verhaal over drie broers in The Outback van Australië. Eén van hen wordt vermoord, een ander heeft een verleden dat hem maar niet los wil laten. Echt heel spannend was het boek niet, maar de personages waren goed uitgewerkt en interessant en je voelde je omgeven door de zinderende hitte en de verlatenheid van het landschap. Knap verhaal. 4,5 Sterren. 

27. Raak me. niet van Laura Kneidl (new adult/feelgood) gaat over Sage, die haar traumatische verleden in Maine probeert te onvluchten door naar een universiteit aan de andere kant van het land te gaan. Daar ontmoet ze echte vrienden en misschien wel de liefde waarvan ze nooit gedacht had dat nog aan te durven. Ik vond dit een heerlijk boek. Problemen, vriendschap en liefde worden op een mooie manier verweven in dit verhaal. Ook is er aandacht voor het verwerken van een traumatisch verleden. Ik kon niet anders dan het slot van deze duologie direct te bestellen. 4 Sterren. 

28. Schaduw van de leeuw van Linda Dielemans (historische young adult) speelt zich 28.000 jaar geleden af in de tijd van de grotbewoners en hun prachtige tekeningen. Joeni is een meisje dat bijzondere dromen heeft. Het liefst wil ze als 'dromer' haar stam helpen, maar de stammoeder heeft andere plannen. Een mooi boek over deze prehistorische tijd. Het deed sterk denken aan de boeken van Jean M. Auel, maar dan voor een jonger publiek geschreven. Vooral de rituelen vond ik mooi en geloofwaardig beschreven. 4 Sterren.

29. The complete Maus van Art Spiegelman (non-fictie graphic novel) stond al zo lang op mijn wensenlijstje. En nu had ik het boek dan eindelijk in bezit. Eigenlijk best een vreemd concept om het levensverhaal van je vader in stripvorm uit te brengen en dan alle mensen een dierlijke vorm te geven: Joden zijn muizen, de nazi's zijn katten, de Polen zijn varkens en de Fransen zijn kikkers. Toch heeft het boek een enorme inpact op me gehad. De tekeningen zijn beeldend, de teksten bevatten genoeg informatie om weer een kijk op de Holocaust en de verschrikkingen van Auschwitz te geven. Maar wat ik vooral heel bijzonder vond was de manier, waarop de kunstenaar de invloed van de oorlog op de overlevenden liet zien. Met recht een Pulitzer prijs winnaar. 5 Sterren. 

30. Rick van Alex Gino (jeugdboek) las ik gisteren in één dag uit. Gisteren begon de queer-lit readathon in verband met pride month en dit was het eerste boek dat ik oppakte. Het vertelt over Alex die middle school start en daar geconfronteerd wordt met allerlei vragen over zijn identiteit, zijn seksualiteit en zijn vriendschappen. Zeker een heel mooi verhaal met een sterke boodschap van inclusiviteit. De mooiste zin in dit boek vond ik: "Dad says I'm a late bloomer." "Maybe. Or maybe you're blooming now, and you're just not the kind of flower he was expecting." 4 Sterren. 

31. Onyx & Ivory van Mindee Arnett (young adult fantasy) is een echte fantasy, die zich afspeelt in een totaal andere wereld dan de onze, met wezens die wij niet kennen, met magie, een prins die met zijn broer moet strijden om de troon en een meisje met verborgen gaven. Het duurde even voordat ik in het verhaal kwam, maar toen dat eenmaal zover was, wilde ik het boek niet meer neerleggen. Wat ik vooral bijzonder vond, was dat de politieke situatie in deze fantasiewereld heel erg lijkt op de situatie in het huidige Amerika. Een onderdrukte bevolking die eigenlijk in het verborgene moet leven om te overleven en die na vele jaren van onderdrukking op springen staat. Bereid om naar wapens te grijpen, omdat alle eerdere pogingen tot vreedzaame oplossingen mislukt zijn. Ik ga zeker het volgende deel oppakken. 4,5 Sterren. 

Nieuw binnen 

Waarom moet ik u tegen jou zeggen? van Karin Driegen via de schrijfster in ruil voor een recensie

Het verhaal gaat, deel 2 en 3 van Nico ter Linden via Kringloop

Een verschrikkelijke schoonheid van Libba Bray via Kringloop

The girl and the stars van Mark Laurence via Illumicrate

Verlies me. niet van Laura Kneidl via De Vries- van Stockum

De maand juni is Pride month, dus ik wil proberen om veel LGBTQIAP+ boeken te lezen. Verder kijk ik of ik mee kan doen met de Feelgoodathon en de Makeyourmythtaker readathon, heb ik twee recensieboeken liggen, doe ik mee met het maandboek van de klassieker meeleesclub van de Scifi & Fantasy club en wordt de leesclub voor Wij zijn de wrekers over dit alles afgerond. Genoeg te lezen dus weer. 

Wat lazen jullie of willen jullie lezen van mijn lijst? En wat zijn de plannen voor de komende maand?



Reacties op: De laatste boeken van mei (het zijn er zes)

Meer informatie