Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in februari

op 01 maart 2021 door

Februari was de maand van sneeuw, gladheid en ijs, maar ook de maand van temperaturen die de twintig graden aantikten. Deze maand was het een alternatieve Valentijnsdag, maar ook een alternatief carnaval. Bovenal was dit de maand van Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas, dit boek verscheen dan eindelijk op 16 februari. Ondanks dat deze maand wat korter is dan de rest van het jaar hebben we toch lekker gelezen en vandaag lezen jullie hier meer over.

Nicole las 11 boeken

Februari was echt een heerlijke leesmaand die toch wel in het teken stond van de komst van een heel bijzonder boek! Ik begon de maand met Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson. Deze YA-thriller las ik naar aanleiding van de boekenketting. Dit is een hele goede keuze geweest want ondanks dat hij niet op mijn TBR stond, ben ik heel blij dat ik hem niet heb gemist! Daarna ging ik verder met het ontroerende en hoopgevende Wat je zegt zie je zelf van Jacodine van de Velde. Toen was het tijd voor een release waar ik ontzettend naar uitkeek: Storm and Fury van Jennifer L. Armentrout. Ik ben fan van haar boeken en ook deze stelde zeker niet teleur! Daarna had ik even tijd voor een eigen boek en dat werden de "oudjes" Perfect Chemistry en Gevaarlijke flirt van Simone Elkeles. Ik was al een tijd op zoek naar deze serie en kon ze uiteindelijk tweedehands overnemen. Echt mijn soort verhalen! Op 14 februari verscheen bij Tinteling Romance een NA sports romance waar ik ook naar uitkeek: Ik durf te wedden... van Ilsa Madden Mils. Net als van het eerste deel heb ik hier ook weer ontzettend van genoten. Toen werd het eindelijk 16 februari en had ik Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas in mijn handen. Speciaal voor de komst van dit boek had ik een verlofdag opgenomen zodat ik ongestoord kon lezen want ik heb echt de dagen afgeteld. Na drie dagen had ik het boek uit. Het was alles wat ik had gehoopt en nog veel meer. Wat mij betreft was het in alle opzichten perfect! Na een flinke book-hangover ging ik door met een blogtour van Hamley Books, Als doden spreken van Mel Hartman. Ik was niet zo enthousiast als over het eerste deel in de Dodenreeks, maar heb er toch weer van genoten! Daarna kwam er een korte novelle tussendoor van Eva BurgersUndercover. Deze las ik in één avond en ik vond het jammer dat dit sterke verhaal niet langer had geduurd. Hierna kwam nog een novelle, namelijk het allereerste feelgood-verhaal van Sandra J. PaulSugar Crush, dat officieel pas op 4 maart uitkomt. Over de inhoud kan ik nog niets zeggen aangezien mijn recensie pas op 13 maart verschijnt. Als laatste las ik het ebook Alles wat ze aanraakt van Jennifer L. Armentrout. Deze standalone is een van haar eerste verhalen en dat is goed te merken. Toch sprak het verhaal me aan en heb ik het met veel plezier gelezen. 

Natasha las 4 boeken

Ik las deze maand vier boeken, waarvan drie young adults. De Erfenis van Jennifer Lynn Barnes vond ik vlot weglezen door de korte hoofdstukken en de raadsels. Maar mijn favorieten van deze maand waren Dreiging en duisternis en Val en verlossing van Leigh Bardugo. Ook heb ik de trailer van de Netflixserie gezien en ik kan niet wachten!

Maartje las 23 boeken

Maar ik las maar 8 YA boeken. Gelukkig zaten daar wel een paar echte pareltjes bij. Als eerste las ik Punching the air van Ibi Zoboi en Yusef Salaam. Een boek in versvorm over een zwarte jongen die onterecht veroordeeld wordt en in de gevangenis terechtkomt. Hoewel ik in het begin moeite had om in het verhaal te komen werd het zo mooi dat ik het boek 5 sterren gaf. Een verhaal over de kracht van eigenwijsheid en kunst. Daarna las ik Darius the Great deserves better van Adib Khorram.  Zie de Let's talk van Laurie en mij op deze pagina. Na Darius las ik Legendborn van Tracy Deonn. Een superleuke en spannende hervertelling van de Arthur legende. Mijn volgende vijfsterrenboek was Concrete Rose van Angie Thomas. Dit verhaal over de vader van Star uit The hate u give heeft mijn hart gestolen. Toen was De ballade van slangen en zangvogels van Suzanne Collins aan de beurt. Best een fijn verhaal, maar naar mijn idee veel te lang. Vervolgens pakte ik een oudje op uit de Disney Twisted tales serie: Once upon a dream van Liz Braswell. Een behoorlijk verwarrende hervertelling van Doornroosje. Sommige stukken waren echt heel leuk, maar ik vond de Twisted tale over The Beauty and The Beast veel leuker. Daarna kwam een grote misser. Ik pakte eindelijk de verhalenbundel uit 2018 van de boekenweek voor jongeren op, 3 PAK. Hierin zouden YA verhalen staan die jongeren lekker maken voor lezen. Nou, niets is minder waar. Ik vond alledrie de verhalen geen YA en ook niet prettig geschreven. Echt een gigantische misser. Gelukkig las ik daarna nog een vijfsterrenboek: The raven and the dove van Kaitlyn Davis. Een eerste deel in een fantasyserie die gebaseerd is op de legende van Tristan en Isolde. Ik ben verkocht.

Laurie las 15 boeken

Februari was een goede leesmaand voor mij. Ik las voornamelijk young adult en historische romans. Onze collega’s van Fabulous Feelgood hadden een meeleesmaand met historische romans, wat voor mij het perfecte excuus was om in mijn ongelezen boeken uit dit sub genre te duiken. Ik heb er aardig wat en heb er deze maand 6 kunnen lezen. Hiervan was geen enkele young adult. Ik las de volgende historische romans: De tatoeëerder van Auschwitz van Heather Morris (deze lag al drie jaar op de plank), De bergen zingen van Nguyen Phan Que Mai, Barsten van Marlies Allewijn, Agneta’s erfenis van Corina Bomann, Lied voor de vermisten van Pierre Jarawan en Hoe duur was de suiker van Cynthia McLeod. Lied voor de vermisten viel mij het meest tegen en Agneta’s erfenis heeft mij het meest verrast. Wat betreft young adult boeken was er natuurlijk één boek waar ik reikhalzend naar uitkeek: Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas. Dit boek las ik direct en gaf ik 5 sterren. Februari was een goede maand voor 5 sterren, want ook The gilded ones van Namina Forna en Storm and Fury van Jennifer L. Armentrout kregen deze waardering. Deze maand las ik eindelijk Misschien nu van Colleen Hoover, mijn recensie vind je als je op de link in de boektitel klikt. Helaas vond ik De vermisten van Manenschijn van Christelle Dabos en De erfenis van Jennifer Lynn Barnes geen toppers, beide series ga ik ook niet meer verder lezen. Voor een buddyread las ik nog Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum wat een prima boek was voor tussendoor, maar waarvan ik zeker weet dat de jongere meiden het leuk zullen vinden. Het boek dat mij niet echt lag deze maand was The tiger at midnight van Shwaati Theerdhala, ik vergat gewoon direct alles wat ik las en vond het niet origineel. Verder las ik nog een boek dat even geheim moet blijven, binnenkort meer.

Kimberly las 7 boeken

Ook deze maand heb ik weer lekker gevarieerd gelezen. Eigenlijk geen een slecht boek, maar wel wat verschillen in hoe goed de boeken waren wat mij betreft. Zo heb ik 2 thrillers gelezen, namelijk Six Stories van Matt Wesolowski en The Shadow man van Helen Fields. Ik hou absoluut wel van een goede thriller en deze 2 boeken hebben mij dan ook zeker niet teleurgesteld. Ook heb ik nog 3 delen uit de Bridgerton boeken serie gelezen. Lekkere boeken voor tussendoor, ook erg vermakelijk al zijn ze totaal niet wat ik normaal zou lezen. Ook heb ik eindelijk The Guinevere deception van Kiersten White uitgelezen. Ik was in januari al begonnen in dit boek, maar ik kwam er erg moelijk in. Uiteindelijk was het weldegelijk de moeite waard en een prachtig verhaal om te lezen. Tot slot heb ik ook A Deadly Education van Naomi Novik gelezen. Ik twijfelde al een tijdje over dit boek en ben blij dat ik hem toch gelezen heb. Als je wilt weten wat ik allemaal van dit boek dacht kan je mijn recensie op de boekenpagina lezen.

Roxanne las 2 boeken

Helaas toch weer een mindere maand. Ik ben nu 14 weken zwanger en heb helaas nog steeds erg last van extreme vermoeidheid. daarbij een dreumes vreet nog meer energie. Ik las dus 2 boeken. beide boeken heb ik gekregen als recensie exemplaar. Hoewel ik de boeken wel erg goed vond kan dit wel te maken hebben ook met me "dip" het zijn boeken die je "moet" lezen ipv dat je iets kiest waar je zin in hebt. Ik hoop toch wel weer op een betere maand in Maart. De 2 boeken die ik las zijn Chronicles of a Spellcaster van J.J Singleton en Daybreak van A.J. Navab. beide boeken kregen 4 sterren van me.

Minca las 9 boeken

Februari was echt een heerlijke leesmaand voor mij. Ik heb een heel aantal toffe boeken gelezen én ik ben ook jarig geweest dus dat is dan extra leuk! Ook al viel er weinig te vieren en heb ik die hele dag gewerkt. Ik begon deze maand met een boek waarvan ik dacht dat het een ‘gewoon’ boek was, maar het bleek in dichtvorm geschreven met enkele ondersteunende illustraties. The Seventh Raven van David Elliot is een hervertelling van het sprookje ‘De zeven raven’. Ik kende het nog niet, maar ik vond dit een heel magisch verhaal. Verder las ik lekker voor mezelf Daughter of the Pirate King van Tricia Levenseller. Daar heb ik ook heerlijk van genoten. Voor de blog tour las ik Alles wat ze aanraakt van Jennifer L. Armentrout en van de naamgenoot Jennifer Lynn Barnes las ik De Erfenis. Bij de eerste was goed te merken dat het een van de eerste boeken was die ze had geschreven en van de tweede ben ik heel benieuwd naar het vervolg. Ik las ook het langverwachte derde deel in de Cursebreakers serie: A Vow so Bold and Deadly waar ik razend enthousiast over ben. Een andere hervertelling die ik deze maand las was The Theft of Sunlight van Intisar Khanani. House of Hollow van Krystal Sutherland heeft me erg verrast en raad ik anderen ook zeker aan. Verder werd ik door Alicia J. Novo benaderd om haar debuut Unwritten te lezen en recenseren. Het boek heeft een prachtige cover en ondanks dat ik er net wat anders van had verwacht, vond ik het een leuk boek! Deze maand sloot ik af met Hof van Zilveren Vlammen voor de readalong op Instagram. Ik liep wel wat voor op schema, maar goed, ik vond het verhaal van Nesta wel echt gaaf!

Nina las 8 boeken

Ondanks dat februari best een korte maand is, heb ik toch weer lekker veel kunnen lezen! Eerst las ik de laatste 4 delen van de Mortal Instruments serie geschreven door Cassandra Clare. Waar ik aan het begin van deze serie nog wat skeptisch was over de gelijkenissen met de TV-serie, hebben de laatste 4 boeken mij verbaasd doen staan over hoe geweldig goed Cassandra Clare schrijft en over hoe te gek de Shadowworld echt is. Als ik nu de boeken met de TV-serie vergelijk lach ik me slap om de slechte veranderingen ten opzichte van de prachtige boekenreeks. Ik kan niet wachten tot ik alle shadowhunter gerelateerde boeken kan gaan lezen! Na deze serie had ik echt even behoefte aan een paar stand alones aangezien ik me daar minder vaak echt hecht aan de hoofdpersonages. Als eerste las ik het nieuwste New Adult boek van Emma Anna: Ooit in september. Ik vond het zoo fijn dat dit verhaal veel meer was dan alleen jongen ontmoet jongen en krijgen een relatie. Het boek behandelde namelijk ook enkele pittige maar zeker belangrijke thema’s zoals depressies en terminale ziektes. In mijn artikel op de spot lees je een uitgebreide recensie! Hierna las ik The darkest part of the forest geschreven door Holly Black. Eerder las ik al haar Cruel Prince trilogie die mijn liefde voor fairies weer heeft aangewakkerd, dus ik was erg benieuwd naar deze standalone. Ik vond het erg leuk dat dit verhaal niet het typische sprookje is zoals ook wordt beloofd op de kaft. We moeten echt meer LGBTQA+ sprookjes verhalen krijgen! Vervolgens storte ik me op Solitaire geschreven door Alice Oseman die ik zoals al haar boeken in no-time uit las. Ook al is Solitaire haar eerste boek en merk je wat verschillen in schrijfstijl en handigheid in het behandelen van moeilijke onderwerpen, toch heeft dit boek me weer ontzettend vermaakt. Ik vond het leuk om eindelijk ook eens een kijkje te nemen in het hoofd van Tori en natuurlijk was het geweldig dat my boys Charlie en Nick ook een belangrijk onderdeel vormde van het verhaal.  Ondertussen ben ik weer begonnen aan een nieuwe serie: The Wolves of Mercy Falls geschreven door Maggie Stiefvater. Het eerste deel, Shiver, vond ik een erg goede start van de serie. Het boek had een erg donkere en depri sfeer, wat me onverwacht echt ontzettend aansprak. Het donkere past gewoon zo goed bij het verhaal en de personages. Dus ook al voelt het verhaal wat traag op sommige momenten, deze serie weet mijn interesse tot nu toe wel echt vast te houden. Door de speciale sfeer vraagt deze serie echt om een playlist, dus zodra ik de serie uit heb kunnen jullie een nieuw en musicaal artikel van mij verwachten!

Denise las 8 boeken

Deze maand staat voor mij in het teken van boeken. Niet alleen heb ik 8 boeken gelezen, ook ben ik bezig met het opruimen van mijn TBR. Ik kreeg een beetje kriebels van die lange stapel en ik merkte dat ik boeken wel heel snel toevoegde. Aan het begin van februari las ik The Brightest Night uit. Ik vond dit slotdeel in vergelijking met de rest van de boeken van Jennifer Armentrout helaas tegenvallen. Daarna had ik een boek nodig dat makkelijk weg las, dus ging ik verder met de Rosemary Beach serie van Abbi Glines. Ik was gebleven bij deel 7 Een wilde gok en ook dit deel las weer lekker snel weg. De twee boeken die ik daarna las, maken ook deel uit van een serie. Ik las namelijk Crossed van Ally Condie, die ik iets minder vond dan deel 1 en Zon van Lucinda Riley, die weer geweldig was. Als je mij vraagt wat mijn favoriete auteur is staat Jennifer Probst hoog op mijn lijstje. Tot mijn grote verbazing kwam ik er achter dat ik helemaal niet zo veel boeken van haar had gelezen. Daarom las ik Op zoek naar het onmogelijke en nu weet ik weer waarom Jennifer Probst zo hoog op mijn lijstje staat. Voor een artikel die binnenkort op de spot verschijnt las ik De Erfenis van Jennifer Lynn Barnes. Ik weet nog niet helemaal zeker wat ik van dit boek vond. Ik sloot de maand af met voor mij een teleurstellend boek, namelijk De Bane Kronieken van Cassandra Clare. Ik ben dol op de schaduwjagerswereld, maar dit boek wist mij op de een of andere manier niet te pakken helaas. Ik wil graag afsluiten met een vraag. Tellen jullie alles wat jullie lezen voor de Reading Challenge? Ik recenseer regelmatig kinderboeken, maar weet niet zo goed wanneer ik een boek wel wil laten mee tellen en wanneer niet.

Danique las 7.5 boeken

Ik had een lekkere leesmaand! Ik las meer dan normaal en daar ben ik heel blij om. Ik begon deze maand met De erfenis van Jennifer Lynn Barnes. En wat heb ik daarvan genoten, ik kan niet wachten op deel 2. Daarna was De grand tour van Henry Montague van Mackenzi Lee aan de beurt. Een geweldig historisch verhaal, waar ik wederom van heb genoten. Als derde boek las ik De ijzerkoning van Julie Kagawa. Ik was sceptisch maar vond het toch een goed boek. Ik las dan ook daarna gelijk deel 1.5 genaamd De ijzerlegendes (vandaar de 7.5 boeken) en ook die vond ik goed. Voor het vierde boek las ik Lucht van Lara Reims, ik deed mee aan de blogtour en was aangenaam verrast. Je leest over wat misschien wel onze toekomst kan zijn en dat intrigeerd me. Vlak daarna las ik nog een blogtour boek namelijk Draco van Rani de Vadder, een fantastisch jeugdboek. Als laatste in de rij las ik deel 2 van de ijzer serie, genaamd De ijzerprinses van Julie Kagawa. Ook dit deel vond ik goed maar er mag van mij wel iets meer variatie in zitten in de verhaallijnen, het lijkt namelijk in vele opzichten op deel 1.

Elke las 3 boeken

Ik had het deze maand superdruk met afstuderen en met mijn laatste stagemaand, dus had ik helaas niet heel veel tijd om te lezen. Technisch gezien las ik véél meer boeken, maar aangezien veel boeken die ik las nog niet officieel uit zijn, voelt het wat vreemd om ze toe te voegen en mijn mening erover te geven; zeker omdat ik ze las als stagiaire voor een uitgeverij! Dus heb ik alleen de boeken geteld die ik las voor mijn eigen plezier. Het eerste boek dat ik las was Romancing Mr. Bridgerton van Julia Quinn, wat het vierde boek in de Bridgerton-reeks is. Ik vond deze erg leuk, omdat Penelope het hoofdpersonage was en zij een van mijn favoriete personages uit de reeks is. Daarna las ik Girl, Stop Apologizing van Rachel Hollis. Hoewel ik haar boek zeker inspirerend en motiverend vond, was het met tijden echt té Amerikaans en zaten er ook nogal wat problematische voorbeelden en woorden in. Dat was jammer, want ze bedoelt het goed! Als laatst las ik The Gilded Ones van Namina Forna, wat overduidelijk mijn favoriete boek is van deze maand. Het gaat over onsterfelijke vrouwelijke krijgers die samen een elite squad moeten vormen om een kwaadaardige dreiging te verslaan. Dat klinkt geweldig toch?

Hoe was februari voor jullie? Zorgt dat lekker lentezonnetje voor extra leeskriebels?



Reacties op: Wat lazen wij in februari

Meer informatie