Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wat lazen wij in januari

op 02 februari 2022 door

De eerste maand van het jaar is alweer voorbij. Goede voornemens zijn gemaakt, reading challenges gestart. En ook wij hebben uiteraard niet stil gezeten deze maand. Lees hieronder mee wat wij allemaal hebben gelezen in deze eerste maand van 2022.

Karen las 4 boeken

In de eerste maand van het nieuwe jaar las ik 4 boeken, waarvan 3 YA's. In vergelijking met andere lezers lijkt dit misschien niet zoveel verspreid over 31 dagen, maar met mijn concentratie-problemen was dit een hele uitdaging. Het eerste boek dat ik uitlas deze maand was Vervloekt (deel 2 van Beautiful Creatures) van Kami Garcia & Margaret Stohl. Deze was ik al een hele tijd gestart, en is eindelijk uitgeraakt. Dit fantasy/YA boek had voor mij een beetje de vibes of de sfeer van Twilight, dus ik heb deze heel graag gelezen. De tweede YA die ik las was Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen. Ik heb deze heel graag gelezen, want dat einde zag ik echt niet aankomen. Ik vind het tof om te puzzelen met de verhaallijnen, maar ik zit er heel vaak naast. Zo ook bij dit fantastisch boek. Als laatste boek deze maand, letterlijk uitgelezen op 31 januari, las ik De Academie van Astrid Boonstoppel. Toen ik de achterflap van dit boek las, dacht ik: deze moet ik zeker lezen!! Het mysterieuze verhaal sprak met meteen aan. Naarmate het verhaal vorderde merkte ik dat er ook een achterliggende boodschap in het boek zit. Deze deed en doet me nog steeds nadenken. Maar geen spoilers, je het boek zeker lezen, echt een aanrader!

Kimberly las 7 boeken

Voor mij is 2022 enorm goed begonnen op leesgebied. Het is erg lang geleden dat ik zoveel boeken in één maand heb gelezen. En uiteindelijk waren het ook allemaal boeken waar ik best tevreden mee was. Net als Minca heb ik Gild en Glint van Raven Kennedy gelezen. Ik kan niet wachten om in het volgende deel te beginnen! Ook las ik Dreams lie Beneath van Rebecca Ross. Wat was dit een heerlijk boek zeg. Mijn eerste 5 sterren beoordeling van het jaar. Op advies van de spotgenoten las ik De Erfenis en De Verloren Erfgenaam van Jennifer Lynn Barnes. Verder las ik nog 2 boeken die ik wel leuk vond, maar niet heel bijzonder, namelijk Moordgids voor lieve meisjes van Holly Jackson en Divine Blood van Beck Michaels.

Maartje las 22 boeken

Deze maand stond vooral in het teken van een leesclub die ik mocht coördineren voor het boek Toen de wereld nog van ons was van Liz Kessler. Dit is een jeugd/YA boek over de Tweede Wereldoorlog waarin drie vrienden een hoofdrol hebben. Twee zijn Joods, één is de zoon van een nazi. Een erg bijzonder en emotioneel boek. Verder las ik Darlah van Johan Harstad. Dit boek gaat over jonge mensen die naar de maan mogen op een NASAmissie. Helaas viel het verhaal een beetje tegen. Ik las Luck of the Titanic van Stacey Lee. Daarover kwam gisteren een Battle of the books online. Ook las ik Dwaaleiland van Melissa de la Cruz. Dit is een boek naar aanleiding van de televisieserie The decendants. Dit voelde echt niet als een YA. Een kinderlijk en wat flauw boek over de afstammelingen van de slechteriken uit Disneyfilms. Mijn favoriete YA van de maand was Once upon a broken heart van Stephanie Garber. Een heerlijk verhaal waarover je meer kunt lezen in In the spotlights: Stephanie Garber.

Minca las 10 boeken

Januari was een goede leesmaand voor mij. Ik las 10 boeken, waarvan 7 YA/Fantasy. Te beginnen met The Plated Prisoner serie van Raven Kennedy. Ik las die drie boeken in 6 dagen uit, heerlijk vond ik ze! Deden me een beetje denken aan de Blood and Ash serie van Armentrout. Dus als je die leuk vond, is deze serie ook iets voor jou! Verder las ik ook Only a Monster van Vanessa Len en Bravely van Maggie Stiefvater in het Engels. Beide boeken moeten nog verschijnen, maar ik kan ze zeker aanraden! Ik heb ook kennis gemaakt met Patty van Delft want ik las Terras Altas: Puur wit. Een boek dat mij heel erg heeft verrast en ik ben razend benieuwd naar het vervolg Inktzwart dat in februari verschijnt. Als laatste las ik ook het derde deel in de graphic novel serie Heartstopper. Heerlijk boek weer, maar ik vond deel 1 en 2 net wat origineler. Toch kijk uit naar het vierde deel dat in maart zal verschijnen.

Natasha las 6 boeken

Ik las deze maand in totaal zes boeken, waarvan vier YA's. Op Mijn nacht met Vedder van Buddy Tegenbosch na waren het allemaal spannende boeken: Mijn vele gezichten van Tess SharpeDe Insiders van Jessica Goodman en Jij wordt nog eens mijn dood van Karen M. McManusDe Insiders was een debuut en hoewel de weinig verrassende plot een beetje teleurstellend is, weet de auteur belangrijke thema’s als corruptie en sekseverschillen goed uit te werken. Dat maakt nieuwsgierig naar meer van haar. Binnenkort besteed ik een artikel volledig gewijd aan McManus, dus op dat boek kom ik nog terug.

Roxanne las 7 boeken

Ik heb zowaar veel boeken gelezen voor mijn doen en ben hier ook best trots op! Ook gaf ik gelijk veel 5 sterren weg. Wat inhoudt dat ik een hele goede leesmaand had met veel goede boeken. Zo las ik Dreams Lie Beneath van Rebecca Ross, Heartless en Renegades van Marissa Meyer en A Court of Silver Flames van Sarah J. Maas. Al deze boeken kregen 5 sterren. Ook las ik nog Once Upon a Broken Heart van Stephanie Garber en Daughter of the Moon Goddess van Sue Lynn Tan. Als laatste gaf ik nog één boek 3 sterren, maar dit was geen YA of NA boek en die zal ik dus achterwege laten. Ik hoop dat ik het leestempo zo vol kan houden. Al denk ik dat het wel iets minder zal worden, aangezien ik start met een opleiding... spannend!!

Welke boeken las jij allemaal in januari?



Reacties op: Wat lazen wij in januari

Meer informatie