Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Gerry Hameetman

Hebban is op zoek naar de duizend mooiste Nederlandstalige boeken aller tijden. Lezers kunnen hun persoonlijke top 25 samenstellen met de mooiste boeken die ze ooit hebben gelezen. Op basis van al deze persoonlijke favorieten wordt in september de eerste Hebban 1000 gepubliceerd. Vandaag de top 25 van Gerry Hameetman, boekverkoper bij de Bilthovense Boekhandel én Hebban recensent.

Gerry Hameetman belandde na haar studie Nederlandse Taal- en Letterkunde via nogal wat omzwervingen in de Bilthovense Boekhandel. Ze verslindt eigenlijk alles wat los en vast zit, op non-fictie na, maar grijpt toch het liefst een goede thriller of meeslepende fantasy. Gerry is alweer een paar jaar verbonden aan Hebban als recensent van thrillers en sciencefiction en fantasy, en is één van de boekverkopers uit Hebbans Boekverkoperspanel.

Mijn 25 mooiste boeken...

'Mijn top 25 bestaat uit boeken die stuk voor stuk een flinke impact op me hebben gehad. Meestal in de vorm van een roes die nog dagen (weken!) lang bleef hangen. Alle boeken brachten en brengen een sterk gevoel in me naar boven. Ze maken me altijd blij te herlezen en vooral ook er anderen over te vertellen. Overigens heb ik na veel wikken en wegen in de lijst géén favoriete boeken uit series opgenomen, aangezien ik geslaagde series als "één boek" beschouw.

Gerry Hameetman

Mijn nummer 1

'Van de koele meren des doods van Frederik van EedenPrachtig en zo aangrijpend. Beangstigend herkenbaar. Een hoogsensitieve vrouw avant la lettre.'

1
2
3
4
5

Bekijk hier de complete top 25

Meer top 25's

Wat zijn jouw 25 mooiste boeken ooit?

Op hebban.nl/1000 kun je nu ook jouw persoonlijke lijst van vijfentwintig mooiste boeken die je ooit las samenstellen. Een prachtige trip down memory lane. Want welke boeken maakten in jouw leven een onuitwisbare indruk? Om welke boeken heb je het hardst gelachen of gehuild? Welke trokken je uit je leesdip of heb je heel vaak getipt aan vrienden, familie of collega's? Dat zijn de boeken die een plekje op jouw Top 25 Mooiste Boeken verdienen.

Om een top 25 aan te maken heb je een (gratis) Hebban-account nodig. Je bepaalt zelf of de lijst die je maakt zichtbaar is voor iedereen, alleen voor leden of alleen voor jezelf. Je top 25 is natuurlijk een levend document. Je kunt hem het hele jaar door aanpassen.

Inspiratie nodig? Bekijk hier de populairste top 25's van Hebban-lezers.

Klik hier en begin direct!

Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Hebban 1000 | De 25 mooiste boeken van Gerry Hameetman

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken