Hebban vandaag

Listmania /

Lees een hemels boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 24 reacties
Boeken lezen – we genieten er zo enorm van dat we ons in de zevende hemel wanen als we een goede in handen hebben. Laat dat nu net een van de categorieën in de Hebban Reading Challenge checklist zijn. Voor het lezen van een hemels boek kies je bijvoorbeeld voor een boek over engelen, met de hemel als thema of herlees je een boek van je favoriete auteur.

Een boek vol engelen

Als je hemel zegt, moet je ook engelen zeggen. Over deze gevederde soort wordt van alles geschreven, en niet in de minste plaats in de literatuur. Natuurlijk staan Young Adult en fantasy er vol mee, maar ook in een van de grote Nederlandse klassiekers kunnen we engelen vinden.

Een boek over hemellichamen

We kijken maar wat graag omhoog naar alles wat er in de hemel te vinden is. Is het bewolkt vandaag en zal het gaan regenen? De hemel ziet er dreigend uit. Maar ook zien we verder dan dat. We willen tussen de sterren reizen en Mars en andere planeten koloniseren.

Een boek dat je 'mijn hemel!' laat roepen

Soms zit er zó'n plottwist in een boek dat je een krachtterm gebruikt om je gevoelens te beschrijven op het moment dat deze onthuld wordt. Vaak in thrillers, maar natuurlijk ook in de literatuur. Een verhaal blijkt heel anders in elkaar te zitten dan je denkt, en met bonzend hart lees je verder.

Een boek met 'hemel' in de titel

Wat gebruiken we 'hemel' ontzettend vaak als boektitel. Je zou er een volledige listmania van kunnen maken... De hemel toont alle kleuren van de regenboog, is het dak boven ons hoofd, is ons reisdoel én het is natuurlijk de naam van een ontzettend lekker toetje.

Welk hemels boek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2367 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een hemels boek voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken