Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Listmania /

Lees een rood boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 33 reacties
Rood is de kleur van sterke emoties – verbonden aan zowel liefde als woede – en dat past perfect bij de boeken die we graag lezen. We willen meegevoerd worden in de levens van de hoofdpersonages, meevoelen met hun belevenissen en meegaan op hun avonturen. De Hebban Reading Challenge checklistcategorie 'Lees een rood boek' is dan ook een bijzondere om af te vinken!

Een boek vol rode emoties

Woest toegetakelde lijken, opvliegende personages, gehate familieleden, een hevige liefde die op het randje van de haat balanceert, het zijn allemaal voorbeelden waar de kleur rood goed bij past. Voor deze Hebban Reading Challenge checklistcategorie kun je daarom heel goed een boek lezen waarin de emoties hoog oplaaien: afvinken maar!

Een boek met een rode cover

Rood is een lekker opvallende kleur, je blik wordt er automatisch naartoe getrokken. Niet alleen in de boekhandel of de bibliotheek, ook online, dat laten onderstaande boeken wel zien. Wil je er je handen overheen laten glijden, het boek openslaan en de pagina's doornemen? Dat dachten wij dus ook! Een boek met een rode cover is onweerstaanbaar.

Een boek over het communisme

Heb je inmiddels het lied 'Vandaag is rood' al in je hoofd zitten? Dat is niet de enige gedachteassociatie die we met de kleur kunnen maken. Ook het communisme is rood, en dat betekent dat je mooi een boek over het onderwerp kunt oppakken. Lees bijvoorbeeld een biografie over Stalin of Mao, ontdek hoe het met 'het Oostblok' staat sinds de val van de Berlijnse Muur of ga voor spannende fictie.

Een boek met 'rood' in de titel

Rode kledingstukken, rode kamers, rode dieren, rode magie... overal waar je kijkt komt de kleur rood terug, ook in boektitels. Heb je weinig op met het communisme en zou je liever geen boek lezen waarin de emoties al te hoog oplopen? Ga dan voor 'rood' in de titel. Ook zo kun je namelijk deze Hebban Reading Challenge checklistcategorie afvinken.

Welk rood boek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2540 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een rood boek voor de Hebban Reading Challenge

 

Gerelateerd