Hebban vandaag

Nieuws /

Verwacht: Spanning in het voorjaar van 2021

door Hebban Crew 38 reacties
Het nieuwe jaar komt eraan, een heel nieuw boekenseizoen staat op het punt van aanbreken. De Hebban-redactie heeft de kersverse brochures van de uitgeverijen voor je uitgeplozen en een selectie voor je gemaakt. Vandaag laten we je zien wat je in het voorjaar van 2021 kunt verwachten in het thrillergenre.

Highlights van de Hebban Crew Bekende namen Nieuwe namen Wordt vervolgd Nieuwe series Van eigen bodem Sciencefiction & fantasy

Highlights van de Hebban Crew

De Hebban Crew selecteerde twaalf boeken waarvan je moet weten dat ze verschijnen. Klik op de linkjes hierboven (of gebruik het bladerpijltje onderaan de pagina) voor meer verwachte boeken in het voorjaar.

mei 2021
(359)
Je kunt geen highlights-lijstje op Hebban maken zónder Jo Nesbø als je weet dat er veel lezers smachtend zitten te wachten op nieuw werk van de Noorse thrillerschrijver. Koninkrijk is een ijzingwekkende tragedie over twee broers, een vrouw en een nooit opgeloste moord.
mei 2021
(108)
De Schotse Val McDermid behoort tot de beste crime writers van Groot-Brittannië. Hoewel haar 'Tony Hill en Carol Jordan'-reeks echt een groot publiek verdient, heeft McDermid in Nederland nooit de bestsellerstatus verworven. Hoe de doden spreken is deel 11 uit de reeks en wellicht een goede reden om kennis met het duo te maken.
mei 2021
(134)
Afdaling is alweer het zesde deel in de 'Marin Servaz'-reeks van de Franse auteur Bernard Minier, die inmiddels ook een grote schare fans op Hebban heeft verzameld. Zijn boeken scoren gemiddeld minimaal 4 sterren. In Afdaling komt de geschorste Servaz terecht in een mysterieus bos in een vallei in de Pyreneeën.
februari 2021
(417)
Kim Faber en Janni Pedersen maakten een bliksemstart met hun bejubelde thrillerdebuut Winterland waarin we kennis konden maken met inspecteur Martin Juncker en zijn voormalige partner Signe Kristiansen. In Hoogzomer wordt het duo opnieuw geconfronteerd met de terroristische aanslag in Kopenhagen een halfjaar eerder.
april 2021
(273)
Harlan Coben is een van de meest bekroonde misdaadauteurs in de VS. Sinds zijn debuut in 1990 schreef hij meer dan dertig boeken. In het voorjaar verschijnt Win, waarmee Coben een nieuwe reeks inluidt met het populaire personage Windsor Horne Lockwood III uit de 'Myron Bolitar'-reeks.
mei 2021
(293)
Veel informatie is er nog niet, maar de aankondiging is al interessant genoeg om te vermelden. De duisternis tussen ons is de eerste samenwerking tussen Rolf Börjlind en zijn dochter Molly. Eerder schreef hij zes zeer goed ontvangen thrillers met zijn vrouw Cilla.
februari 2021
(162)
Winchester McFly is een schrijverscollectief dat zijn sporen al heeft verdiend in de filmwereld. Zo schreven ze scenario’s voor onder meer Vliegende Hollanders, Smeris en Feuten. Nachtmerrie is het eerste boek dat verschijnt in de gloednieuwe reeks 'De Detta Dossiers'.
februari 2021
(64)
Floris Kleijne schreef eerder al wat korte verhalen en debuteert in februari met zijn thriller Klaverblad, geïnspireerd op een van de grootste vastgoedfraudezaken in de Nederlandse geschiedenis, de Klimop-zaak.
april 2021
(6)
Jens Vern debuteerde vorig jaar met De macht van K. waarmee hij meteen genomineerd werd voor de Gouden Strop. In Nevenschade maakt minister-president Koenen een deal met Fernstedt Chemicals om zijn land en de economie te redden van het allesbeheersende virus. Maar de prijs die hij daarvoor betaalt is vele malen hoger dan iemand zou kunnen vermoeden.
mei 2021
(1071)
Anya Niewierra is de overtuigende eerste winnaar van de Hebban Thrillerprijs. Het bloemenmeisje behoort tot de hoogst gewaardeerde boeken op Hebban in 2020. De Camino is Niewierra’s vierde thriller en speelt zich af tegen het decor van de gelijknamige wandelroute in Zuid-Frankrijk.
februari 2021
(475)
Een nieuwe veelbelovende samenwerking in thrillerland. James Patterson en J.D. Barker debuteren als gloednieuw schrijversduo met De kustmoorden, het eerste deel met Detective Garrett Dobbs en FBI-agent Jessica Gimble in de hoofdrollen.
maart 2021
(606)
Wereldwijd heeft hij al meer dan 400 miljoen boeken verkocht en in maart verschijnt gewoon weer een nieuwe Stephen King. In Later maken we kennis met Jamie die een bovennatuurlijke gave heeft. Maar normaal ziet hij de doden maar voor een paar dagen. Maar wat als ze ervoor kiezen om langer te blijven?

Opmerking: uitgeverij The House of Books heeft haar nieuwe boeken voor het voorjaar nog niet vrij gegeven. Maar in het voorjaar van 2021 verschijnt Het geschenk van Sebastian Fitzek, X manieren om te sterven (deel 2 in de reeks Motief X) van Stefan Ahnhem, Vogeleiland van Marion Pauw en De vermissing (een nieuw deel in de reeks met Chantal Zwart) van Michael Berg.Over de auteur

Hebban Crew

2183 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Verwacht: Spanning in het voorjaar van 2021

 


Gesponsorde boeken