Jeruzalem

7

Jeruzalem. De biografie

Standaardwerk over de Eeuwige Stad en een geschiedenis van het woelige Midden-Oosten

Jeruzalem is het centrum van de wereld, de hoofdstad van drie religies, de prijs van veel veroveraars, het oog van de storm van botsende beschavingen. Gek genoeg was er nog geen complete geschiedenis van deze stad.

Simon Sebag Montefiore, de alom bejubelde historicus en schrijver van internationale bestsellers als Stalins jeugdjaren en Stalin. Het hof van de rode tsaar, komt sinds zijn jonge jaren in Jeruzalem en wist als kind al dat hij er een boek over wilde schrijven.

Jeruzalem beschrijft de grootse geschiedenis van de Eeuwige Stad aan de hand van de levens van koningen, veroveraars, soldaten en bouwers, van koning David, Nebukadnezar, Caesar en Jezus tot Ariel Sharon; een stad bewoond door Macedoniërs en Perzen, Grieken en Romeinen, Palestijnen en Israëliërs. Jeruzalem is een bijzonder levendig verhaal over macht, liefde, geloof, luxe, ijdelheid en dood.

'Deze onpartijdige, grootse geschiedschrijving is méér dan een briljant verteld verhaal dat meesleurt, het is ook een belangrijk boek.' NRC Handelsblad

'Een monumentale biografie.' de Volkskrant

'Geschreven met een enorme verbeeldingskracht en vaart.' Financial Times

'Aangrijpend relaas van oorlog, verraad, fanatisme, vetes, hypocrisie en spiritualiteit.' The Guardian

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
736
Laatste editie
13 juli 2016
Uitgeverij
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046807804 , 9789046813928 , 9789046814857 , 9789046821060 , ...
Bestel dit ebook vanaf  €7,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic