Leuk begin van deze trilogie

A van Steeg A van Steeg
23 mrt 2022

De dansende debutante is het eerste boek van drie delen in de Balseizoen van de liefde serie. Van Keeken neemt de lezer mee in een regency romance waarbij de lezer kennismaakt met Emily en Margaret Honeyfield. Zal het Emily lukken om een geschikte man te vinden van goede komaf of zal ze de vrijgezel blijven?

Wanneer de moeder overlijdt van Emily en Margaret wordt Emily liefdevol opgevangen door haar tante Felicity en haar dochter Kitty. Emily gaat mee naar Londen waar de tijd is aangebroken om in de high society op zoek te gaan naar een man van goede klasse. De een naar de ander bal volgt en al snel maakt Emily kennis met Philip. Ze valt als een blok voor hem, maar zijn populariteit is niet al te best. Toch krijgt Emily hem niet meer uit haar gedachte. Zal Philip een goede partij kunnen zijn en worden voor Emily, of zal ze toch op zoek moeten gaan naar een betere partij zoals Hubert?

Van Keeken weet een fijne sfeer te scheppen in De dansende debutante. Als lezer waan je je in de wereld van luxe, kleding, beleefheden en de omgeving die destijds kenmerkend was voor die periode. De klassenverschillen en het spel om een goede partner te vinden, weet de auteur goed te schetsen. Het verhaal kent geen hoge snelheid en kabbelt vooral voort. Je hoeft niet echt te bedenken waar je bent gebleven als je het boek weer oppakt, zo makkelijk meandert het verhaal zich.

De dansende debutante is een mooi begin van deze driedelige serie. Het had wel iets meer vaart mogen kennen en de personages hadden net iets meer diepgang mogen hebben om nog beter het gevoel van die tijd te voelen en te ervaren. Toch is het een fijn en relaxed verhaal om te lezen en ik ben zeker benieuwd naar het vervolg. Er kan nog genoeg gebeuren om dit verhaal tot een mooi geheel af te ronden. Inmiddels zijn De verlaten verloofde en De mooiste bloem ook uitgekomen en zijn beschikbaar via KoboPlus.

Dit begin van deze trilogie kan wel eens een leuke serie van Nederlandse bodem worden als de verhaallijn zich net zo prettig blijft vormen als De dansende debutante. Ik ben heel benieuwd wat de auteur nog allemaal in petto heeft in deze verhaallijn. Voor nu geef ik graag 3.5 sterren.

Meer recensies van A van Steeg