Heerlijk genieten in een mooie Kroatië
De kleine baai in Kroatië geschreven door Julie Chaplin is het eerste boek die ik las van haar. Wat keek ik uit naar dit verhaal omdat het zich afspeelt in mijn o zo geliefde Kroatië. Kreeg ik gelijk zin in onze zomervakantie en kreeg ik alweer heimwee naar dit prachtige land?
Chaplin neemt de lezer in De kleine baai in Kroatië mee naar het zuiden van Kroatië waar Maddie in het prachtige Dalmatië op een luxe jacht een baan krijgt aangeboden. Al heeft ze totaal geen ervaring; ze neemt de baan toch aan. Maar wat zijn de rijke vrouwen die op het luxe jacht hun vakantie vieren bitchy zeg! En wat voelt Maddie zich met momenten nederig naast al deze luxe. Maar hoe verder het schip door de wateren van Dalmatië vaart, hoe duidelijker sommige zaken worden voor Maddie. Want dat het luxe leven niet alles is ontdekt ze steeds meer en ze besluit haar vrije tijd in te vullen met het genieten van de zon en het tekenen van mooie landschappen. Maar zal ze haar geluk gaan vinden in het warme Kroatië of zal haar leven zodra ze aanmeren en deze reis erop zit nog steeds hetzelfde zijn?
De kleine baai in Kroatië is een heerlijk verhaal geworden waarbij de beschrijving over en van Kroatië mij veel herkenning gaf. Maddie daarentegen is een onzekere vrouw die zoekende is naar het geluk in haar leven. Dat ze dit misschien wel vindt tijdens deze werkvakantie, daar denkt ze niet over na. Naast Maddie worden de andere personages goed uitgewerkt. Want iedereen heeft zijn eigen problematiek al wordt dit meer verbloemd achter luxe. Toch weet Chaplin dit wel door het verhaal als een serieus onderwerp aan te snijden. De makkelijke en zomerse schrijfstijl maakt dat je je echt in het verhaal waant en je uitkijkt naar dit prachtige land.
Ik vind Chaplin een auteur die weet waarover ze schrijft en dit alles met een losse feelgood schrijfstijl. Hierdoor voelt het verhaal puur en echt aan. Ik heb zeker genoten van De kleine baai in Kroatië en ben blij dat ik haar schrijfstijl en boek heb ontdekt. Nu hopelijk in de aankomende zomervakantie in Kroatië tijd vinden om meer boeken van haar te lezen. 4 sterren voor deze fijne zomerse feelgood roman.