Een moord in november is een nieuwe start van een nieuwe serie
Een moord in november is he begin van een nieuwe serie met de naam Oxford. In het eerste deel maken we kennis met twee rechercheurs die dezelfde voorletter en achternaam dragen maar enorm verschillend zijn. Zal dit een juiste combinatie zijn als ze een moord dienen op te lossen?
Wanneer er een dode vrouw wordt gevonden, wordt rechercheur Ryan Wilkins samen met zijn collega Ray Wilkins met de zaak belast. Waar Ryan opgroeide op een trailerpark, is Ray juist een nette man die er goed verzorgd uitziet. Hij heeft gestudeerd en woont in Londen ook al heeft hij Nigeriaanse roets. Ryan heeft een totaal ander leven, maar ziet juist weer dingen die anderen niet zien. Maar toch zullen de mannen moeten samenwerken. Zal het de twee lukken om de dader te vinden voordat er meer slachtoffers vallen?
Toen ik begon in Een moord in november was ik niet gelijk overtuigd. Ik vond het begin rommelig en weinigzeggend. Zet daar de bijna zelfde namen van de mannen naast en de chaos leek compleet. Ik heb het boek zelfs aan de kant gelegd omdat ik er niks bij voelde. Na twee dagen begon ik opnieuw en werd ik meer in het verhaal getrokken. Ik zag in dat deze serie een heel unieke insteek heeft en de lezer juist wil uitdagen om bij de les te blijven. Interessant dat de mannen zo verschillend zijn omdat je hiermee alle kanten mee op kan.
Mason laat zien dat hij met Een moord in november een geheel eigen stijl voor zijn thriller heeft bedacht. Het was voor mij dus erg wennen, maar werd later wel wat enthousiaster. Ik kijk dan ook uit naar het tweede deel en ik hoop dan meer te genieten van begin tot einde.
Ik vind Een moord in november een middelmatig verhaal omdat ik er niet direct werd ingezogen. Ik heb echt getwijfeld om het boek uit te lezen en dat vind ik toch een gemiste kans voor hoe de auteur de serie is begonnen. Maar hij weet zich later te herpakken en houd veel lijntjes open voor de vervolgdelen. Ik geef daarom ook nog geen hoge beoordeling en start ik met 3 sterren voor dit eerste deel in de Oxford serie.