Advertentie

Lisanne is begin twintig als haar moeder aan kanker overlijdt. In dit boek vertelt ze hoe ze deze periode ervoor, tijdens en ernaar heeft ervaren. Niet alleen haar eigen verdriet en pijn beschrijft ze pakkend, maar ook die van haar vader en broer. Door haar persoonlijke en vlotte schrijfstijl weet ze de lezer haar eigen verhaal te vertellen die puur en echt aanvoelt. Met een brok in je keel zullen sommige passages de lezer ontroeren.

Niet alleen het overlijden van haar moeder wordt vanuit Lisanne haar ervaring beschreven, maar ook hoe haar moeder was, waar ze van hield en de vele vragen die ze nog had voor haar moeder. Wanneer haar moeder is overleden is de zoektocht van rouw voor Lisanne moeilijk. Ze wil getroost worden en toch ook sterk zijn. Uiteindelijk komt ze bij een therapeute terecht waarbij ze enkele sessies beschrijft in dit boek. Het geeft de lezer een blik in een verwarde en zoekende Lisanne die zichzelf en haar omgeving lijkt kwijt te raken.

Lisanne heeft met dit boek niet alleen een boek over verlies geschreven, maar ze weet met haar humor er ook een positief randje aan te geven. Je bent jong en je rouwt wat is een boek die veel lezer steun zou kunnen bieden wanneer ze zelf een dierbare moeten missen. Het laat zien dat verdriet er mag zijn, maar ook jezelf kwijt raken en zoeken naar een balans in je leven na een overlijden komt aan de orde.
Het geheel leest prettig en vlot en laat de lezer zien hoe moeilijk het is als een dierbare ziek is en overlijdt. Complimenten dat Lisanne haar verhaal met de lezer heeft willen delen. Het zal veel lezers een steun kunnen bieden in deze moeilijke tijd.

Reacties op: Puur, open en pakkend

29
Je bent jong en je rouwt wat - Lisanne van Sadelhoff
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker