Advertentie

Rachel Hollis is een Amerikaanse auteur en blogger met meer dan 1.7 miljoen volgers. Ze startte vijftien jaar geleden The Hollis Company met een blog die inmiddels is uitgegroeid tot een online community waar miljoenen vrouwen zich laten inspireren. Hollis streeft er naar dat alle vrouwen hun doelen bereiken om zo het beste uit het leven te halen. Zij wil hiervoor een voorbeeld zijn en schrijft hierover in boeken en blogs en spreekt ze hierover via Podcasts en conferenties.

Dromen… we hebben ze allemaal. Toch lukt het niet iedereen om deze te verwezenlijken. We verzinnen excuses om het uit de weg te gaan; wat zouden anderen ervan vinden? waar haal ik de tijd vandaan? en is dit idee wel uniek genoeg? Rachel Hollis had deze excuses ook bij het opstarten van haar eigen bedrijf. Ze beschrijft in haar boek op een realistische manier hoe ze hier mee om is gegaan. Door deze schrijfstijl kom je erachter dat het inderdaad best gek is dat je bepaalde dingen niet doet omdat je bang bent wat andere mensen ervan vinden. Je laat dus andere mensen bepalen hoe jouw leven eruit komt te zien. Rachel Hollis neemt geen blad voor de mond en geeft een eerlijke beschrijving over haar leven.

Naast de excuses die vrouwen noemen om niet totaal voor hun doel te werken, zoomt ze in op het gedrag van vrouwen en hoe dit gedrag verandert kan worden. Hiervoor heeft ze een methode ontwikkeld; de tien-tien-een regel. Dit houdt in dat je voor jezelf bepaald over tien jaar welke tien wensen je hebt. Deze wensen schrijf je elke dag op, zodat je iedere dag bewust bezig bent met je doelen.

Hard werken loont. En hiervoor zul je volgens Rachel Hollis dingen moeten opofferen. Dit boek is voor eenieder die doelen wil stellen om het leven te leven die zij graag wil hebben. Of zoals Rachel Hollis schrijft: ‘Het is niet jouw taak om jezelf in het ideaal van een ander te passen. Het is jouw taak om te gaan geloven in jezelf en in datgene waartoe je in staat bent. Het is tijd om jezelf te zijn, zonder excuses, en de wereld te laten zien wat er gebeurt als een vrouw zichzelf uitdaagt tot grootse dingen. Het is tijd om je niet langer te verontschuldigen voor wie je bent. Het is tijd om te worden wie je moet zijn.’

Reacties op: Inspirerend boek!

11
Girl, stop apologizing - Rachel Hollis
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners