Brittainy Cherry- Het verleden van jou en mij

Amber Drenth 03 juni 2025
4.5
‘Het verleden van jou en mij’ is het eerste deel in de Elements- serie en ik kan nu al niet wachten op het tweede deel. Het tweede deel ‘Het vuur tussen jou en mij’ verschijnt in het najaar en is losstaand te lezen.

Zowel Tristan en Elisabeth hebben heftige dingen meegemaakt. Tristan verloor zijn vrouw en zoontje, en Elizabeth verloor haar man en haar vader. Hierdoor is haar moeder helemaal los gegaan en heeft de ene vriend na de andere. Het lot brengt Elizabeth op het pad van Tristan. Komt dat omdat hun levens op elkaar lijken?
In eerste instantie is Tristan een man die op zichzelf is en bang is om mensen te kwetsen en pijn te doen. Dat hij juist met zijn gedrag Elizabeth kwetst heeft hij niet door, totdat ze wel erg dicht bij elkaar komen. Dat breekt iets in Tristan waardoor hij een hele ommekeer maakt. Zelf vond ik de ommekeer te extreem in één keer. Ik had het mooier gevonden als dat iets geleidelijk aan zou gaan. Vandaar een 0,5 punt minder.

Als je zin hebt om ordinair hard te huilen dan is dit boek perfect. De levens van Elizabeth en Ethan zijn zo realistisch en beeldend neergezet dat je alles meevoelt.
Je leest het vanuit beide perspectieven en die van Tristan beginnen met het naderende afscheid van zijn gezin. Ja, vooral die hoofdstukken laten de watervallen stromen.
Richting het einde kwam er nog een twist, wat ik zeker niet aan had zien komen. Vervolgens krijgen we haast een thriller-achtige scène. Dat was erg verrassend al had dit boek het wat mij betreft niet nodig.
Waarschuwing: Zodra je aan dit verhaal begint wil je niet meer stoppen en de zakdoekjes… die zou ik alvast klaar zetten als ik jou was.

‘Het verleden van jou en mij’ is een prachtig verhaal vol emotie en rouw, maar ook vol liefde.

Meer recensies van Amber Drenth