Stephanie Archer- Achter het net

Amber Drenth 22 mei 2025
Pippa neemt een baan aan als assistente van een ijshockeyspeler van Vancouver Storm. Ze wil eigenlijk solliciteren voor een baan in de marketing en weet van haar zus dat die vacature binnenkort online gaat. Door deze baan is ze alvast bekend bij het bedrijf en maakt ze meer kans. Dat ze de assistent wordt van Jamie, de jongen op wie ze verliefd was in High school, had ze niet verwacht.
Jamie is een grumpy ijshockeyspeler, wil het liefst alles zelf doen en heeft een hekel aan hulp vragen. Onder deze ijskoude façade zit echter een mega hart. Zo staat hij altijd klaar voor zijn moeder die kampt met paniekaanvallen en neemt hij een zwerfhond in huis. Hij kan het niet verdragen om haar naar het asiel te brengen.
Hij wil niet daten omdat hij bang is haar te kwetsen net zoals hij bij zijn ex heeft gedaan en omdat zijn moeder op de eerste plaats komt. Zij durft niet te daten omdat ze bang is om gekwetst te worden, zoals haar ex bij haar deed. Echter valt de spanning tussen beiden niet te ontkennen….

Pippa is in eerste instantie een onzeker meisje dat zichzelf regelmatig naar beneden haalt. Dit is een gevolg van haar ex vriendje Zack en zijn fratsen. Hij liet haar altijd denken dat ze niet goed genoeg is. Met Jamie is dit anders. Hij laat haar uit haar vertrouwde cocon kruipen en stimuleert haar om dat te doen waar ze gelukkig van wordt. Hij zou alles voor haar doen. Zo bloeit Pippa op tot een zelfverzekerde vrouw die niet over zich heen laat lopen.
Ik hou er echt van om een verhaal te lezen waarin de man juist stimuleert om het beste uit jezelf te halen. Die onvoorwaardelijk achter je staat, maar ook jou de ruimte geeft om zelf je mannetje te staan. Dit is zo’n verhaal. Nu haalt niet alleen Jamie het beste uit Pippa, maar andersom ook. Zij laat hem zien dat hij niet alles alleen moet willen oplossen en dat hulp vragen echt geen schande is.

Ijshockey romance, grumpy x sunshine, spice, fake dating en emotie, dit boek bevat het allemaal en is een recept tot een heerlijk boek. Nadat ik begonnen was, kon ik hem niet meer wegleggen. Buiten de spice en romance om heb ik zelfs een moment gehad dat ik even mijn tranen moest weg knipperen. Deze auteur ga ik zeker in de gaten houden, want wat heb ik genoten!

Het tweede deel Fake me gek verschijnt 25 juli en gaat over Hazel, de zus van Pippa. Ik kan niet wachten om hem te lezen en weer heerlijk in de ijshockey wereld te belanden.

Meer recensies van Amber Drenth