Anne Blouw- Jij bent vertrouwen

Amber Drenth 10 juni 2025
Jij bent vertrouwen is een meditatieve gids voor zelfheling en groei.
Naast interessante korte hoofdstukken, die afsluiten met een quote, bevat het ook meditaties tussendoor. Deze kun je zowel via een audio volgen met een rustig muziekje, maar je kunt ook meelezen. Je maakt zo kennis met verschillende technieken en kunt zo uitvinden wat het beste bij jou past.

We duiken in de zogenoemde ‘rotzooi’ van je hoofd. Dit gaat over overtuigingen,patronen en invloeden die met elkaar zorgen voor chaos in je hoofd, wat voor spanning kan zorgen. Het is daarom belangrijk om te luisteren naar je gevoel en waarom meditatie hierbij kan helpen. Dit kan namelijk zorgen voor innerlijke rust en hoe je kunt leren om op je intuïtie te vertrouwen.

Ik vond dit boek erg interessant om te lezen. Het liet mij nadenken over mijn eigen ‘rotzooi’ en hoewel ik al vaak over meditatie heb nagedacht, ben ik nooit echt begonnen. Toen ik wat jonger was heb ik het weleens voor de lol geprobeerd. Toen vond ik het veel te zweverig, maar nu ik ernaar terug denk, voelde ik mij op een manier ook wel lekker rustig. Dit boek heeft mij zeker getriggerd om het weer eens te proberen en dan wat serieuzer.

‘Deze rotzooi kan je intuïtieve zelf kwetsen. Het kan je naar beneden halen of normen en waarden opleggen die in je omgeving bij je passen of pasten, maar totaal niet bij je intuïtieve zelf. Hierdoor ontstaat intern conflict’

Leer op jezelf te vertrouwen en luister naar jezelf.

Meer recensies van Amber Drenth