Laura Wood- A season for scandal
A season for scandal is het tweede deel in The agency for scandal serie en wat heb ik weer genoten!
In dit deel volgen we Marigold Bloom. Zij is bloemist in de winkel van haar familie, maar nadat haar verloofde het uitmaakt ziet het er niet goed uit. Na een bizarre ontmoeting met de knorrige Oliver Lockhart komt ze op het pad van Het Vogelhuis. Ze wordt meteen gerekruteerd en al gauw begint ze aan een wel hele speciale klus, namelijk de vermiste zus van Oliver vinden. Om haar te vinden doen Mari en Oliver alsof ze pas verloofd zijn, maar al gauw vervagen de grenzen en begint de neprelatie steeds echter te worden.
Indien je nog geen boek van Laura Wood gelezen hebt, dan raad ik je toch echt aan om dat gauw te doen en hier is waarom.
Laura heeft een ontzettend fijne schrijfstijl. Je vliegt echt door de boeken heen en alles is lekker beeldend. Je hebt niet het idee dat je een boek leest, maar een film kijkt. (Een serie van deze boeken zou trouwens echt geweldig zijn, denk ik)
Ik vond het ontzettend leuk om te lezen dat de dames van het vorige boek ook in dit deel weer verschenen. Hoewel je dit deel prima losstaand kunt lezen, zou ik je toch aanraden om met het eerste deel te beginnen. Simpelweg omdat de serie te leuk is.
Wederom staat ook in dit deel girlpower bovenaan. De dames laten niet met zich sollen en het is heerlijk om te lezen.
Oliver Lockhart is een grumpy man. Hij heeft een niet al te fijne jeugd gehad, waar zijn vader de reden van was. Zijn moeder is verongelukt samen met zijn zusje en helaas overleden. Lockhart was er altijd van uit gegaan dat zijn zusje ook overleden was, maar zij is nooit dood verklaard. Hij plaatst een advertentie en er verschijnt een gezin aan de deur met de mededeling dat hun adoptiedochter de verloren zus is. Echter vertrouwt hij het niet helemaal en gaat samen met De Vinken op onderzoek uit.
Hoewel hij dus behoorlijk knorrig is, heeft hij me een aantal keer heerlijk laten lachen.
Hier een paar van mijn favoriete uitspraken:
‘Marigold Bloom laten ontglippen? Dan moet je wel de grootste mogelijke hansworst, een onnozele, hersenloze domoor van duizelingwekkende proporties zijn, of niet soms?’
‘Dat klinkt als Bloom. Eerst bezorgd ze me hoofdpijn, dan duwt ze me thee door mijn strot om ervan af te komen.’
‘Voor iemand die beweert niet vaak te huilen, ben je een heuse watergieter’
Marigold is een vrolijke dame, maar de verbreking van de verloving met Simon heeft erin gehakt. Hij maakte haar onzeker over haar kledingkeuze, omdat ze voller is, en vond dat ze zich niet als een dame gedroeg. Gelukkig staat ze haar mannetje wel!
Ik zou het nog erg leuk vinden om wat meer over mevrouw Finch te lezen. Ze is een mooi voorbeeld voor de vrouwen en staat voor iedereen klaar. Ik zou haar graag nog wat beter leren kennen.
A season for scandal is een heerlijke fake dating romance met een grumpy x sunshine trope. Gegarandeerd genieten dus.
Het derde deel ligt gelukkig al klaar om gelezen te worden en ik verwacht dat hij net zo fantastisch is als haar andere boeken.
Hier een paar van mijn favoriete uitspraken:
‘Voor iemand die beweert niet vaak te huilen, ben je een heuse watergieter’