Mirjam Aarts- Jij bent alles

Amber Drenth 11 juni 2025
‘Jij bent alles’ is het tweede deel in de Citroen Meringue reeks.
Het eerste deel mocht ik eerder voor een blogtour lezen en daar heb ik zo van genoten dat ik natuurlijk ook dit tweede deel moest lezen.
Ik kan alvast verklappen dat ik ook van dit deel weer ontzettend genoten heb.

Ook dit deel speelt zich voornamelijk af in Zuid- Frankrijk. Merel leeft daar heerlijk met Luc en dochtertje Louise in de B&B. De laatste tijd denkt ze echter erg veel aan haar vader. Helemaal nu de schildervakantie eraan zit te komen omdat dat iets was wat ze graag met hem deed. Ze besluit op onderzoek te gaan, maar er ontstaat spanning met Luc en haar moeder. Is de zoektocht het waard terwijl je alles wat je liefhebt aan het riskeren bent?

Mirjam heeft een heerlijke schrijfwijze waardoor je direct het verhaal in gezogen wordt. Zodra je er in begint, moet je gewoon doorlezen.
Je waant je echt in Frankrijk en kunt haast de heerlijke citroen meringue taartjes proeven.
Dit deel focust zich voornamelijk op de zoektocht van Merel naar haar vader. Je leest flashbacks naar vroeger waarin ze het nog leuk hadden met elkaar en juist daarom is het plotselinge vertrek zo vreemd.
Doordat ze zo gefocust is op de zoektocht, leeft Merel helemaal in haar eigen bubbel en laat Luc en de B&B wat links liggen. Ze komt haar afspraken niet na en daarom is de frustratie van Luc heel begrijpelijk en voelbaar. Als ik in Lucs schoenen zou staan, zou ik ook helemaal knettergek worden.

De flashbacks naar vroeger vond ik een leuke toevoeging aan het verhaal. Hierdoor kreeg het meer diepgang en kom je meer te weten over de jeugd van Merel.
Je kunt ‘Jij bent alles’ prima losstaand lezen, maar voor het hele verhaal zou ik je toch aanraden om met het eerste deel te beginnen.

De Citroen Meringue serie zijn heerlijke feelgood boeken waar je je echt in Frankrijk waant en de citroen meringue gebakjes je om je oren vliegen.
Echt een aanrader! En stiekem hoop ik dat dit niet het laatste deel zal zijn.

‘Soms maak ik dingen in mijn hoofd zoveel groter en moeilijker dan ze eigenlijk zijn’

Meer recensies van Amber Drenth