Een prachtig liefdesverhaal
Eén van de mooiste en meest overtuigende liefdesverhalen die ik de afgelopen 10 jaar heb gelezen. Soms suikerzoet en romantisch, soms wat rauwe randjes en dit alles perfect vermengd met een flinke dosis realisme. "Een dag in december" laat zien hoe liefde ook kan betekenen dat je iemand probeert los te laten, ook al doet dit jezelf veel pijn, simpelweg omdat je de ander niet in een moeilijke positie wil brengen. Dit is wat hoofdpersonen Jack en Laurie eigenlijk om en om steeds doen, waardoor het voor de lezer dus maar de vraag is of ze ooit bij elkaar komen. Qua sfeer en 'tone of voice' doet het verhaal een beetje denken aan "One day" van David Nicholls. Het is een grote plus dat het verhaal zowel vanuit Laurie als vanuit Jack wordt verteld. Als lezer (of ervaringsdeskundige!) ben je immers razend benieuwd hoe de ander de situatie ervaart en wat hij/zij denkt en voelt. Ik had steeds ontzettend veel zin om verder te lezen, vandaar 5 sterren. Hopelijk gaat Josie Silver nog verder aan de slag met deze personages, een vervolg zou geweldig zijn!