Alles aan dit boek is prachtig
‘All along you were blooming’ is even iets anders dan wat ik normaal lees, het is namelijk een gedichtenbundel. Wat meteen opvalt aan het boek is de prachtige artwork. Niet alleen de cover, elke pagina in het boek is een klein kunstwerk waar het gedicht in geïntegreerd is. Dit zorgde voor een bijzondere leeservaring, hoewel ik wel moet toegeven dat ik echt in de stemming moest zijn voor ik dit boek weer oppakte. Korte gedichten worden met lange afgewisseld en deze variatie vond ik erg fijn. Hoewel ik het woord ‘lang’ gebruik zijn de gedichten nooit langer dan 2 pagina’s.
Het boek is opgedeeld in 4 verschillende delen: ‘For the heart’, ‘For the mind’, ‘For the body’ en ‘For the soul’. In deze verschillende delen zijn gedichten te lezen die zich richten op ‘what you feel’, ‘what you think’, ‘what you do’ en ‘who you are’. Ik moet alleen wel toegeven dat ik het onderscheid ertussen niet zo goed kon maken. De gedichten spelen voornamelijk in op het boosten van het zelfvertrouwen van de introvert. Ik vond ze erg fijn om te lezen en ze raakte mij ook echt. Wel moest ik in de stemming zijn om ze goed in me op te nemen. Lange en korte werken worden met elkaar afgewisseld, wat ik erg prettig vond.
Heb je nog nooit, of weinig, poezië gelezen, maar wil je wel kennis maken met dit genre? Dan is dit een ontzettend fijne bundel om mee te beginnen. Ik vond het erg laagdrempelig en ik denk dat veel mensen zich aangesproken kunnen voelen door deze gedichten. En spreekt het je niet aan, dan heb je altijd nog een fantastisch mooi boek om naar te kijken. Ik geeft dit boek daarom 5/5 sterren.