Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een echte horror klassieker!

AnneHut 18 september 2023
De geesten van Hill House zal je waarschijnlijk kennen van de Netflix serie The Haunting of Hill House. De serie is gebaseerd op dit boek, maar het verhaal is erg anders. In het boek lezen we over de personages Luke, Elenor en Theodora, maar zij zijn hier geen familie van elkaar. Zij werden onafhankelijk van elkaar door dr. Montagues uitgenodigd om in het huis te verblijven om paranormale activiteiten vast te leggen. Wat wel overeen komt met de serie is dat Elenor meer wordt aangetrokken tot het huis dan de andere. Ook de geschiedenis van het huis is door de serie enorm goed overgenomen. Hoewel er slechts een paar echt enge scenes in het boek zitten, hangt er wel een enorm creepy vibe over het hele verhaal. En waar ik echt slapeloze nachten van heb gehad was het liedjes over de moorden op leden van de Grattan familie. In de serie kreeg ik hier al kippenvel van, maar het lezen maakte het nog veel enger.

Ik had wel wat moeite om een beetje in het verhaal te komen door de ouderwetse schrijfstijl. Het boek komt uit de jaren 50 dus dit was natuurlijk logisch, maar de lange zinnen en verouderde spreektaal verliep het verhaal niet altijd even vlot. Maar als je een echte horrorklassieker zoek, of net als ik fan bent van de serie, dan is dit boek een absolute aanrader!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AnneHut

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.