Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Niet wat ik had verwacht

AnneHut 18 september 2023
De tweede kans is een verhaal met veel verschillende kanten. We volgen het verhaal van Elodie, die voor de knappe, maar arrogante, Hollis komt werken. De flaptekst van het boek begint met een interessante setting. Elodie werkt voor een prive detective, maar wisselt dit werk in voor een baan als nanny voor het probleem nichtje van Hollis. Zij denkt dat ze perfect is voor de job is omdat ze zelf vroeger ook een probleem jongere was. Ik was meteen door dit concept geïntrigeerd, maar helaas wordt hier in het verhaal zelf niet echt op ingegaan. Dat vond ik erg jammer. Het verhaal draaide meer om de relatie tussen Elodie en Horris, terwijl ik had verwacht dat het meer om het nichtje Haley zou gaan. Daarbij vond ik haar helemaal niet zo’n probleem kind.

Was het een vreselijk boek? Nee, absoluut niet! Ik heb er juist enorm van genoten, het was alleen niet wat ik ervan verwacht had. Het boek heeft het allemaal; humor, tranen, spice en romantiek. Hoewel je het einde al lang ziet aankomen is de weg ernaartoe erg verassend en uniek. Niet alleen zien we de ontwikkeling in de relatie tussen Elodie en Hollis, maar ook de relatie met Haley. Dit zorgde voor veel lachmomenten, maar ook veel emotionele momenten. 4 sterren zijn nog steeds om hun plek!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AnneHut

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.