Niets is wat het lijkt — en dat weet je

AnneHut 05 juni 2025
Ik begin als een broken record te klinken, maar ook dit boek van Freida McFadden is vanaf pagina 1 weer ijzersterk. Ze weet als geen ander hoe je een verhaal opent met spanning, mysterie en een sfeer die je meteen in haar wereld trekt. Een wereld waar je iedereen wantrouwt. Terecht, want bij McFadden weet je: niets is wat het lijkt.

Wat mij groot fan van de boeken maakt, is hoe subtiel ze met hints en clues strooit. Je denkt dat je iets doorhebt, maar ondertussen word je vakkundig op het verkeerde been gezet. Die spanning, dat kat-en-muisspel, maakt het zó typisch McFadden. Ze creëert een sfeer die zijn weerga niet kent: meeslepend en verslavend, je moet gewoon weten hoe de vork in de steel zit.

Wat ik vooral bewonder, is hoe Freida met weinig woorden veel spanning weet op te roepen. Elk hoofdstuk eindigt met een soort sluimerend gevoel van onheil en de plottwists… Net als je denkt dat je begrijpt waar het naartoe gaat, slaat het verhaal keihard een andere richting in.

Ik gaf het boek 4,5 sterren, want McFadden is gewoon onmiskenbaar goed in wat ze doet.

Meer recensies van AnneHut