Alledaagse maar leuke leeservaring

Annelin Annelin
12 mrt 2024

‘Liefde is niet meer dan de perfecte timing.’

‘Over dit gevoel is nagedacht’ is het debuut van een Vlaamse auteur Tyche Beyens en gaat over vier eind-twintigers die hun weg zoeken in het leven en de liefde. Dat leek me wel wat. De vier personages zijn met elkaar verbonden en als lezer krijgen we een kijkje in ieders worstelingen terwijl ze de liefde nogal overdenken en de maatschappij van alles van ze verwacht.

Hoewel er een aantal zware thema’s aan bod komen, is het verhaal met luchtige toon geschreven, wat een prettige combinatie is. Het woord dat in mij opkomt bij dit boek is ‘alledaags.’ Dat is niet verkeerd, want in de eenvoud van het boek schuilen heel wat pareltjes van mooie zinnen, maar nu ik het uit heb zal het me niet lang meer bijblijven, want bijzonder vond ik het niet. De personages bleven voor mijn gevoel op afstand, wat ik jammer vond. Ze echt leren kennen lukte mij niet. Het boek las echter wel lekker weg en de millennial struggles zorgden af en toe voor een gevoel van herkenbaarheid. Al met al was dit boek een leuke leeservaring, maar niet meer dan dat.

‘Om lief te kunnen hebben, moet je dus vooral de moed hebben om te durven verliezen.’

Meer recensies van Annelin