Advertentie

Stel je wordt wakker en je weet niet wie je bent, waar je bent en waarom je bent waar je bent. Het overkomt de hoofdpersoon van Project Hail Mary, Ryland Grace. Ryland Grace blijkt als enige overlevende in de ruimteschip te verblijven en hij is zijn geheugen kwijt.
Hiermee begint het derde boek van Andy Weir, een softwareontwikkelaar met een passie voor wetenschap en in het bijzonder voor de ruimtevaart.
Het verhaal gaat verder als een spannende ‘roadtrip’ in de ruimte. Een reis met veel tegenslagen en bijzondere ontmoetingen. In de tussentijd krijgt Ryland Grace steeds stukjes van zijn geheugen terug en ontdekt ook de lezer hoe en waarom hij in de ruimte is.
Andy Weir heeft een prettige manier van schrijven. Hij gebruikt een humoristische en positieve toon. Weir combineert de wetenschap en het verhaal op zo’n manier dat de wetenschappelijke informatie goed te volgen is en het niets afdoet aan de snelheid of aard van het verhaal. Door de verschillende plot twists en flashbacks/herinneringen kan je het boek niet neerleggen en moet je gewoon doorlezen. Een echte aanrader!

Reacties op: Avontuurlijke en toegankelijke sciencefiction.

64
Project Hail Mary - Andy Weir
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken