Een pareltje

Juf Annick Juf Annick
4 mrt 2022

Dit prentenboek is een echt pareltje, al is dat natuurlijk mijn bescheiden mening.
Allereerst iets over het boek zelf.
Het is uitgegeven in een mooi formaat en op de kaft zijn de letters en enkele details in de tekening van roze goud op een matte ondergrond. Het geeft het boek dat extra en trekt de aandacht van de lezer.
De prenten in het boek zijn heel mooi en zijn een combinatie van waterverf en pentekeningen. Ze ademen de sfeer uit van een Russisch sprookje. De 2 zussen werkten al eerder samen bij het schrijven en illustreren van kinderboeken. Ook de plaatsing van de tekst is doordacht en versterkt de betekenis van de woorden en/of de sfeer.
Het verhaal gaat over een meisje, Elisa, die in een huis in een bos woont. Ze houdt niet van haar schaduw. Erger nog, ze haat haar schaduw en wil ervan af. En dat lukt haar na een tijdje ook echt. Maar is het leven dan zo leuk zonder een schaduw?
De taal die gebruikt wordt is rijk en soms zelfs poëtisch.
Of je het verhaal leest om het mooie sprookje dat het is of om de boodschap (over zelfvertrouwen en innerlijke kracht tijdens donkere momenten) die erin vervat zit... het is en blijft de moeite waard om het te lezen en het boek is volgens mij een echt hebbeding.

Meer recensies van Juf Annick