Advertentie

Raya Mira Salomon, de vrouw van Gideon, verdwijnt op de ochtend van wat de zesde verjaardag van hun dochtertje zou zijn.
Deze verdwijning zet zijn hele leven op z'n kop. Hij neemt je mee in het verleden waardoor je een kijk krijgt op zijn leven en dat van zijn vrouw (of wat hij ervan weet). Samen met Gideon ga je op pad en bekijk je wat echt was en wat verbeelding? En waar ligt de waarheid achter de ingrijpende gebeurtenissen in zijn leven? Niet altijd waar je denkt ze te vinden.

Het belangrijke thema in het boek is het moederschap en wat dat kan betekenen voor de vrouw, haar leven en haar identiteit. We zien 3 moederfiguren die geschetst worden: die van Gideon en van Raya en Raya zelf; elk met hun worsteling. Maar ook andere mama's passeren de revue.
Daarnaast gaat het zeker ook over het vader zijn. We zien hoe Gideon als man groeit in de rol van vader.

De gebruikte taal is po√ętisch en gevoelig. De woorden zijn met zorg gekozen en daardoor is het boek aangenaam om te lezen. Hier en daar worden (stukken van) gedichten van verschillende dichters in het boek aangehaald. Ze staan niet los op zich maar zijn echt onderdeel van het verhaal. Knap gedaan!
Het boek laat je als lezer soms filosoferen e nadenken over de vragen die Gideon en Raya zich stellen. Wat is DE waarheid? Hoe zit het met wat je hebt beleefd en met herinneringen? En hoe verhouden die zich tot elkaar? Wat is de impact van moederschap en vaderschap?
Kortom, een verhaal over een moeder, een vader en een kind. Het lijkt eenvoudig, maar het is zoveel meer.

Reacties op: De immense kracht van ouderschap

8
Met onbekende bestemming - Rasker
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners