Vermakelijk, relevant en makkelijk

Annie 13 juni 2025
Nog een cadeautje voor Vaderdag nodig?

Ik heb mijn recensie exemplaar van 'Een betere man' geschreven door Jeroen van Beek uitgelezen. Dit is een roman.

"Woohoo! There's a new man in town."

Het is een niet al te dik boek dat ontzettend lekker wegleest. Het is geschreven op een manier dat het comfortabel leest, maar waar je ook wat humor kunt vinden tussen toch wel wat zwaardere thema's.

"Een brutaal mens heeft de halve wereld."

Het verhaal gaat over Martijn. Je ziet in etappes blikken van verschillende tijdvakken uit zijn leven in de periode van 2000 tot 2014. Over de band met zijn ouders, relaties en struggles. Wordt hij uiteindelijk een betere man?

"In ieder nieuw leven zou ik jou weer als moeder kiezen."

Het boek gaat over de impact die de relatie/band met je ouders kan hebben op elke andere relatie die je in de toekomst aangaat en dan met name die op liefdesgebied. Het verhaal gaat over onenigheid, meningsverschillen, het gevoel van te kort komen, over rouw, verdriet, onmacht en zo veel meer. En is uiteindelijk een soort ode aan het beteren van jezelf. Door vallen en opstaan, maar ook 'al doende leert men' en met name ook door te (durven) vragen om hulp.

"Nee wereld, ga weg, niet nu."

Het is een vermakelijk boek, dat op een toch wel luchtige manier relevante thema's onder de aandacht brengt en de 'betere' man eert. Ik geef het boek vier sterren.

Meer recensies van Annie