Advertentie

Raak me niet, geschreven door Laura Kneidl, is het eerste boek in een duologie. Er werd mij al gewaarschuwd dat het heftig ging zijn en dat was het zeker wel. Het boek gaat over Sage. Zij gaat studeren aan een universiteit ver weg van haar eigen huis. Hier leert ze een vriendin en haar broer kennen. Maar Sage draagt ook een heftig geheim met zich mee en ze doet alles zodat haar nieuwe vrienden er niet achter komen.

De personages waren heel goed uitgewerkt. Ook het basisthema: Trauma. De auteur heeft duidelijk haar onderzoek gedaan hoe dat een persoon kan veranderen. Ook liefde is goed uitgewerkt. Het is een redelijke slowburn. Er is gelukkig geen instalove. Ook het belang van vriendschap wordt duidelijk aangehaald.
Het komt heel realistisch over. Er zijn veel details van de school waar ik mezelf in kan herkennen. Ook de feestdagen en momenten met vrienden.

De schrijfstijl is ook heel aangenaam. Het is niet te moeilijk en het past perfect bij het New Adult genre. De hoofdstukken zijn ook niet te lang. Door dit alles leest het boek heel snel en wil je blijven verder lezen. De cliffhanger op het einde zorgt ervoor dat je meteen het tweede boek in huis wilt hebben.

Het einde was dus al heel frustrerend met de cliffhanger, maar toch was ik niet zo een fan van het einde. Ik was niet blij met wat er gebeurde en denk dat er betere alternatieve eindes konden bestaan. Toch ben ik wel tevreden met hoe het geschreven is. Het einde hoort er nu eenmaal bij en was enigzins wel logisch.

Ik raad het zeker aan om dit boek te lezen. Tet boek zet je namelijk ook aan het denken. Het laat je denken over de gevolgen van bepaalde trauma's. Maar, naast het zware gedeelte is er ook nog al het positieve: de liefde. Als we in liefde geloven kunnen we alles aan.

Reacties op: Raak me wel!

102
Raak me. Niet. - Laura Kneidl
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners